SCREENSHOT Facebook HNK Vukovar 1991 - službena stranica
DOLAZI KAPETAN

VIDEO Senzacija s istoka Hrvatske! Mladić predvodio Leipzig u Ligi prvaka, a sad stiže u hrvatskog drugoligaša

Polivalentni mladić igrao je u juniorskoj Ligi prvaka, a dodatni iskorak traži u Prvoj NL
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. srpanj 2023. 20:58

Autor jedne od najneobičnijih transfer-priča dosadašnjeg dijela prijelaznog roka je hrvatski drugoligaš. HNK Vukovar 1991, drugoplasirana momčad protekle sezone Prve NL, objavio je da se rosteru priključuje Pierre Weber, 19-godišnjak s njemačkih travnjaka. Usputno, Slavonci su detaljno predstavili novo pojačanje:

"Konkurenciju na lijevoj strani ofenzive od ovog će ljeta zaoštriti 19-godišnji Pierre Weber, dosadašnji kapetan juniora RB Leipziga. Nijemac može po potrebi igrati i u sredini veznog reda, a prošle sezone je kao vođa svog sastava odigrao 35 utakmica u juniorskom uzrastu te pritom upisao dva pogotka i sedam asistencija kroz 2210 minuta igre. Weber je igrao u juniorskoj Ligi prvaka, gdje je u šest nastupa zabio gol te jednom asistirao. Weber u Vukovar stiže napraviti iskorak u seniorskom nogometu i ovim mu putem zaželimo što bržu i lakšu prilagodbu na Bojkovu momčad i puno uspjeha s novim suigračima", stoji na službenoj Facebook stranici HNK Vukovara kao veliko iznenađenje prijelaznog roka.

Nije navedeno kakve troškove podrazumijeva ovo - za pojmove drugorazrednog nogometa Hrvatske - senzacionalno pojačanje, ali na Transfermarktu stoji da je Weber od početka srpnja slobodan igrač, stoga je potpis polivalentnog mladića iz Njemačke vjerojatno istisnuo samo troškove plaće i ostalih osobnih uvjeta dogovorenih s igračem.

Dodajmo da Vukovar otvara sezonu na gostovanju kod Šibenika 12. kolovoza, tada bismo Pierrea Webera prvi put mogli vidjeti u ligaškoj akciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 21:41