BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
SN ANKETA

Vranješ: ‘Osijek je glavni favorit, Bjelica će u 2 tjedna sve srediti‘; Gračan: ‘Tko pogodi prvaka - častim ga!‘

Ulazimo u završni krug obračuna za HNL-titulu. Evo što kažu eminentna lica.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2022. 06:46

Pred nama je posljednja četvrtina ovosezonskog HNL-a, možda i najuzbudljivijeg ikada. Uoči "završnog kruga", obračuna u kojem će još po jednom odigrati svatko sa svakim, za mišljenje o tome tko će biti prvak i kako će se rasplesti ova luda utrka naša četiri najbolja kluba upitali smo iskusna, etablirana lica iz domaćeg nogometnog podneblja.

JURICA VRANJEŠ: Presudno znanje Bjelice

- Bez obzira na ovo ludilo u HNL-u, po meni je najveći favorit za osvajanje naslova - Osijek. Bez obzira što je sad protiv Gorice propustio doći na prvo mjesto. Ali pod jednim uvjetom. Moraju pobijediti u Šibeniku u sljedećem kolu. Nakon toga Bjelica ima dva tjedna stanke zbog akcije reprezentacije. Sve će Bjelica srediti u ta dva tjedna. On je trener koji zna kako se postaviti u tim situacijama, njegovo trenersko znanje je razlog zašto mislim da će Osijek uzeti naslov prvaka, on je najveći trenerski adut u borbi za titulu. Dinamu nedostaju Ivanušec i Ademi, kad se i ako se vrate, upitno je kako će izgledati. Rijeka ima preslab kadar igrača za izgurati prvenstvo, to se najbolje vidjelo protiv HD-a. Nakon teške utakmice polufinala Kupa, nisu mogli protiv posljednjeg, puno ovise o Drmiću i Muriću. Kad su takvi oni mogu izgubiti protiv svakog pa i Hrvatskog dragovoljca koji je Dragan Tadić odlično posložio. Hajduk ima šanse, ako dobiju Lokomotivu pa onda ne izgube u Osijeku, a nakon toga pobijede zaostalu s Dinamom, imaju šanse. Ali držim da će na kraju presuditi Bjeličino trenersko znanje.

image

Jurica Vranješ

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

MILIVOJ BRAČUN: Modri imaju dosta sreće

- Ne bih se uopće želio upuštati u prognoze oko toga tko će uzeli naslov jer je to vrlo sklizak teren. Do samog kraja HNL-a neće se znati tko će doći do titule. Ja bih naravno svim srcem želio da Dinamo osvoji naslov prvaka. Ali ako ga osvoji, onda će se to dogoditi zbog kikseva ostalih konkurenata, a ne zbog Dinamove igre. Nisam baš siguran da će Modri nešto posebno odigrati, jednostavno, kad gledam Dinamo, ne izgleda mi to dobro, ne izgleda mi cijela priča uspješna. Nažalost, Kopićeva momčad se jako muči, daleko je to od prave igre. Ali, imaju Modri sreće jer i njihovi suparnici griješe, kiksaju. Recimo, zaista je bilo neobično da u posljednjem kolu Rijeka izgubi od Hrvatskog dragovoljca, da Osijek doma ne uspije pobijediti Goricu. Meni je zaista neshvatljivo kako se Rijeka opustila nakon polufinala Kupa, ali to je dokaz da nemaju gard prvaka. Nemaju u sebi taj šampionski gen. Isto tako i Osijek. Kad je Hajduk u pitanju, oni se isto gube kad im je najpotrebnije, na Poljudu ne mogu dobiti niti jedan derbi, ne znaju iskoristiti tu atmosferu koja se oko njih stvorila.

image

Milivoj Bračun

NEJA MARKICEVIC/CROPIX Cropix

IVICA MORNAR: Borba do samog kraja

- Bila je to zaista čudnovata nogometna nedjelja. Nakon što su Hajduk i Dinamo odigrali neodlučeno, Rijeka i Osijek su mogli uzeti dva prva mjesta na ljestvici, a onda su neočekivano zapeli. Mislio sam da će Rijeka i Osijek glatko pobijediti. To govori u prilog činjenici da ne mogu kad najviše treba, da im nedostaje pobjednički gard. Do konca prvenstva će trajati borba za svaki bod. Kad se radi o Hajduku i Dinamu, ne znam što bih rekao. Eto, u onoj sjajnoj atmosferi Poljuda gledali smo skroz dosadni derbi. Nismo vidjeli ništa od nogometa, igralo se bez pravih poteza, jedni i drugi igrali su na bod. Meni je jako žao što Hajduk nije pobijedio u derbiju, bila je to velika prilika, jer niti Dinamo ne briljira. Recimo, meni je Dinamo igrao kao da mu ne treba pobjeda. Kao da se bori samo s Hajdukom za prvo mjesto, pa će mu i bod s Poljuda biti super ulov. Čudno mi je sve bilo sa strane Hajduka i Dinama. Trebala je pobjeda i jednima i drugima, a oni su igrali kao da im ne treba. Ne možeš pobijediti ako ne igraš na pobjedu. Na derbiju nisam vidio ništa, a borba za naslov mogla bi trajati do zadnjeg kola.

image

Ivica Mornar

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix

NENAD GRAČAN: Nema favorita za titulu

- Tko pogodi tko će biti prvak, odmah ću mu čestitati i kazati da je zaista majstor prognoze. I mogu ga počastiti gdje god želi. Jer cijela priča je skroz neizvjesna. Svi gube bodove gdje god stignu, niti jedan klub iz “velike četvorke” mi je izgleda kao favorit za naslov prvaka. Jer Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk kiksaju. Možda će odlučivati međusobni ogledi četvorke, tko zna? Jer kad vidimo da svi skidaju bodove vodećima, onda je to ipak teško kazati. Pa, tko bi rekao da će Hrvatski dragovoljac pobijediti Rijeku? Baš ono nevjerojatno... Ili da Osijek neće doma pobijediti Goricu. Kakvu su samo priliku imali Rijeka i Osijek nakon što su Hajduk i Dinamo odigrali “nulu”. I onda nisu uspjeli... Međutim, mislim da je ta priča oko titule dobra za hrvatski nogomet. Vlada totalna neizvjesnost. Posebno je interesantno da ostale momčadi koje se zapravo za ništa ne bore, osim za prestiž naravno, otimaju bodove vodećima. I igraju maksimalno. Baš će biti uzbudljivo do kraja, totalno dramatično. Nikome ne dajem prednost u borbi za titulom.

image

Nenad Gračan

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 14:11