VLADO KOS/CROPIX
STIŽU NOVA LICA?

Znakovit potez iz Bjeličinog tabora sugerira dolazak pojačanja, Osječani u istom hotelu s dinamovcima

Bijelo-plavi stigli u Poreč u kojem će provesti idućih 12 dana...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. siječanj 2022. 19:39

Pozitivna vijest pred ukrcavanje u autobus za Poreč bila je da su svi bili negativni. Svi oni koji su predviđeni za završni dio zimskih priprema dobili su “zeleno svjetlo” nakon testiranja, koronavirus nije nikoga od 31 nogometaša i članova stručnog stožera ostavio u Osijeku. Bijelo-plavi su, srećom, ostali pošteđeni muka s pandemijom s kojima se nosi veliki broj prvoligaša, a nada je da će tako i ostati. Očekivano, među putnicima nije bilo tek veznjaka iz Konga Merveila Ndockyta, koji se razbolio tijekom zimske stanke i koji se, s obzirom na očekivano vrijeme oporavka, neće naknadno niti priključivati momčadi.

Pozicije nisu tajna

Bijelo-plavi su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima stigli u svoju privremenu bazu, hotel Parentium, kojeg će dijeliti s nogometašima ljubljanske Olimpije, s kojima će inače odigrati i pripremnu utakmicu. Zanimljivo će to biti iskustvo za Marina Pilja, koji je još do prije samo nekoliko tjedana bio dio momčadi iz Gradskog vrta, a od početka 2022. novi je igrač Olimpije, koju inače vodi bivši Osijekov trener Dino Skender. U istom hotelu bit će smještena i B momčad Dinama, pa je velika šansa da će se usput sresti Nenad Bjelica i Damir Krznar, koji su jesenas vodili teške prvenstvene bitke.

Nogometna ekspedicija iz Osijeka smještena je na jednom katu, no nisu sve sobe po dolasku zauzete. Za svaki slučaj rezerviran je i višak kreveta, što sugerira kako bi se u idućih nekoliko dana mogla povećati brojnost igrača na treninzima Nenada Bjelice. Tko bi to mogao biti zasad zna samo trener Bijelo-plavih, u čijim je rukama i transfer klupska politika. Nije tajna kako traži lijevo krilo i lijevog beka, nije imun ni na dovođenje veznjaka ukoliko pronađe takvog da može podići razinu igre njegove momčadi, a nije isključeno ni da u momčad možda stigne i branič. Naravno, idealan scenarij bi bio da pojačanja stignu već u Poreč kako bi čim prije ušli u trenažni proces s ostatkom momčadi.

U Gradskom vrtu ne odustaju od dugogodišnje prakse i prijelazni rok odrađuju zakopčani do grla, vijesti s transfer-tržišta obznanit će tek nakon što postanu službene s potpisom na ugovoru. Otkriven je tek interes za Kristijana Lovrića, no Osijek i Gorica nalaze se već neko vrijeme u pat poziciji. Gorica nije prihvatila ponudu koju je poslao Osijek (navodno 1,5 milijuna eura uz postotak od iduće prodaje), što je i najveći iznos koji su ove zime dobili za svoga najboljeg nogometaša, a u Gradskom vrtu istovremeno nisu spremni prihvatiti zahtjeve Gorice koja je odgovorila iznosom nešto većim od dva milijuna eura i bonusima koji bi iznos transfera u budućnosti i više nego udvostručio, a što Bijelo-plavi nisu bili spremni prihvatiti.

Naravno, korake u zimskom prijelaznom roku odredit će i eventualni odlasci. Interes za pojedinim igračima je konstantan, neće biti iznenađenje bude li odlazaka, no zasad nije stigla i konkretna ponuda o kojoj bi se u Gradskom vrtu mogli odrediti, odnosno, prihvatiti je ili odbiti. Također, nije isključeno i da bi netko iz kadra određenog za pripreme drugi dio sezone moga

Odmah po dolasku u sunčani Poreč nogometaši Osijeka odradili su i prvi trening, čime su započeli intenzivni period. Teren na kojem će raditi nalazi se u sklopu kompleksa i nemoguće je pogriješiti tko se na njemu priprema jer ukrašen je Osijekovim klupskim obilježjima.

Naporan ritam

U idućih 12 dana Bijelo-plavi će uglavnom imati po dva treninga, jutarnje i poslijepodnevne, izuzev u danima kada igraju utakmice. Osijek će u Poreču trenirati do 22. siječnja, kada je planiran povratak kući. Dogovorene su i tri kontrolne utakmice, pa će Osječani provjere imati protiv ljubljanske Olimpije (15. siječnja), mađarskog Haladasa (20. siječnja) i još jednog slovenskog prvoligaša, Tabora iz Sežane (22. siječnja).

Bjeličinih 31 za pripreme u Istri

Nenad Bjelica na pripreme je poveo 31 igrača, 25 profesionalaca i šestoricu mladih igrača iz B momčadi. U Istri će se pripremati: Ivica Ivušić, Marko Malenica, Marko Barešić, Franko Kolić, Mile Škorić, Danijel Lončar, Jevhen Čeberko, Slavko Bralić, Jose Antonio Caro, Karlo Bartolec, Mato Miloš, Mario Jurčević, Ivan Cvijanović, Darko Nejašmić, Vedran Jugović, Marko Hanuljak, Domagoj Stranput, Mihael Žaper, Petar Brlek, Laszlo Kleinheisler, Šimun Mikolčić, Amer Hiroš, Ivan Fiolić, Šime Gržan, Damjan Bohar, Kristian Fućak, Mihret Topčagić, Ramon Mierez, Mirlind Daku, Mihajlo Baić i Ante Erceg. Za Kolića, Stranputa i Hanuljka to će biti i prve seniorske pripreme.

Lista dolazaka u redove osječkog kluba

U rubrici dolasci zasad stoji tek ime Kristiana Fućka, jednog od najboljih igrača Druge HNL ove sezone, kojeg je Osijek doveo iz Orijenta. Potpisan je i Mihajlo Baić, U-19 reprezentativac Srbije s kojim Nenad Bjelica ima drugačije planove. Mladi napadač će, naime, trenirati s najboljom momčadi, dok će minute skupljati igrajući za B momčad Osijeka. Za iduću sezonu dogovoren je i najperspektivniji crnogorski nogometaš Nikola Janjić, koji će do ljeta ostati u nikšićkoj Sutjesci. Malo se konkretnih imena spominje u Osijekovim transfer-planovima. Nenad Bjelica otkrio je tek kako je Dinamo odbio ponudu za Darija Špikića, dok Gorica nije prihvatila ponuđene uvjete za Kristijana Lovrića.

3 kontrolne utakmice imat će Osječani u Istri

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:45