VELIKA ŽELJA MAGATHA

PRVA ŠPICA LIGE Kramarić: 'Hajduk nam više nije dostojan konkurent, sad lovimo Modre'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. srpanj 2014. 10:58

Nakon pobjede u Jadranskom derbiju Matjaž Kek je igračima dao slobodno. Neki su ta dragocjena 24 sata iskoristili za odmor, a neki su brže-bolje zbrisali u Zagreb! Andrej Kramarić ostao je u Opatiji. Čini se da sve rjeđe koristi slobodne dane da ode u metropolu...

- Dan nakon pobjede u derbiju uvijek je lijepo prošetati Opatijom. Već sam se naviknuo - javio se veselog glasa strijelac hat-tricka na Kantridi i nastavio: - Ne zabijam svaku utakmicu tri gola u pola sata i ne zabijam svaki dan Hajduku.

I doista, najbolji strijelac u povijesti ‘Hitrec Kacijana’ nikada nije zabio Hajduku više od dva po utakmici. - Uz takvu obranu Hajduka, bilo bi čudo da si zabio manje od tri - dobacili smo. - Mlada su momčad, pa su bili malo impresionirani što je Rijeka iskoristila na najbolji mogući način. Uvod u sezonu pokazao je da Hajduk nije prava konkurencija i da će se utrka voditi u dvoje...

- Teško je to bilo uopće očekivati od Hajduka. Moraju se više dignuti. Igrački, klupski i organizacijski - presuda je najboljeg strijelca Rijeke, koji radije priča o uspjesima svog kluba nego o problemima kod konkurencije.

- Znali smo i prije početka da imamo veliki potencijal u svojim redovima, a uvod u sezonu i pet pobjeda dali su nam za pravo. Sada je najvažnije nastaviti u istom smjeru pa vidjeti gdje će nas to odvesti - staložen je Kramarić, itekako svjestan da u Rijeci ima još puno prostora za napredak. Ako je Rijeka sada jaka, kakva će tek biti kada se u momčad vrate Knežević, Močinić i Maleš te kada se adaptiraju Jajalo, Oršić, Jahović...

- Već sada djelujemo ozbiljno, a s njima ćemo biti samo jači. Svaka ozbiljna ekipa treba imati dugu klupu zbog rotacije i zgusnutog rasporeda kojeg imamo do jeseni.

Za Kramarića se nagađalo da bi ovo ljeto mogao napustiti Kantridu. Felix Magath ga je imao na radaru još dok je radio u Wolfsburgu, a simpatije su se nastavile i u Fulhamu. No, Mišković i Kek su na vrijeme shvatili da europske ambicije Rijeke ovise o Kramariću pa spustili rampu. - Transfer? Ne bih o tome. Kada bude nešto konkretno, sjest ćemo i lako se dogovoriti - zamolio je Kramarić.

'Naravno da se nadam kako ću jednog dana zaigrati za Hrvatsku'

Iako je prema mnogima trebao biti u Brazilu, čini se da kvalifikacijski ciklus za odlazak na Euro u Francusku neće zaobići napadača Rijeke. - Svi se mi nadamo da jednog dana zaigramo za Hrvatsku. To mi daje dodatan motiv u svakoj utakmici Rijeke. No, da vam budem iskren, ne želim se opterećivati time. Do pozivnice će me odvesti igre i golovi - samouvjereno je zaključio najbolji napadač HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 15:39