Jakov Prkic / CROPIX
PROMJENE U BIJELIH

Prva žena na čelu Hajduka: Sve znanje o financijama upregnula za spas Hajduka!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 02. lipanj 2013. 09:30

U više od stoljeća dugoj povijesti na čelu Hajduka sve do jučer nije bila nijedna žena, ali kako se vremena i običaji mijenjaju, splitski je klub doživio i tu novost u obliku izbora Branke Ramljak za predsjednicu Nadzornog odbora. Redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu te prorektorica Sveučilišta u Splitu dobila je veliku čast, ali i odgovornost da vodi najvažnije klupsko tijelo u vjerojatno nikad težim vremenima za Bijele. Skromna, uglađena i nedvojbeno visokoobrazovana stručnjakinja ekonomskih znanosti prihvatila se posla hrabro i bez ustručavanja nakon ostavke neurokirurga Josipa Paladina. Situacija i stanje u klubu dobro su joj poznati s obzirom na to da je već godinu i pol dana obavljala funkciju člana NO-a; za to se vrijeme upoznala sa svim problemima zbog kojih je Hajduk stalno na rubu provalije.

Ramljak je rođena u Sukošanu 1962. godine, a sa 19 godina preselila se u Split, gdje i danas živi sa suprugom i dvije kćeri. Dugi je niz godina istaknuta članica akademske zajednice, poznata po stručnom radu, ali i dobrim odnosima sa studentima i kolegama. Godinama se zalaže za što bolji status studentskog sporta u Hrvatskoj, ali široj javnosti postala je poznata tek kad se prijavila kao kandidat za Nadzorni odbor Hajduka.

Naravno, pri izboru su navijači uzeli u obzir i podatak da je Ramljak od djetinstva vezana uz Hajduk i da je veliki navijač Bijelih, poznato je da je vlasnica dugogodišnje pretplate za istočnu tribinu. S takvim je preporukama ušla u NO kao jedina žena, a sada je došla do toga da jednoglasno bude izabrana za predsjednicu. Izbor je sasvim logičan i zbog toga što je Ramljak već duže vrijeme i operativno uključena u rad kluba, ne samo kao nadzornica nego kao netko tko usko surađuje s predsjednikom Uprave Marinom Brbićem. Sve svoje znanje o financijama upregnula je u cilj spašavanja Hajduka iz dubokog ponora, unatoč brojnim poslovnim obvezama na Ekonomskom fakultetu i Sveučilištu u Splitu. To što je žena može joj biti samo prednost, ali sasvim je jasno da je pred njom najveći poslovni izazov u životu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:04