CROPIX
JESU LI KRIVI SUCI ILI...

Prvaci Hrvatske u isključenjima: Pogodite tko je ispred Dinama, Hajduka i ostalog društva po broju crvenih kartona

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 05. ožujak 2016. 10:21

Nakon Hajduka, nogometaši Rijeke do nova tri boda došli su i u ogledu sa Splitom. Bila jer to druga uzastopna pobjeda i druga utakmica zaredom koju su Riječani završili s igračem manje u polju. Balaj, Kekov džoker s klupe, u samo pet minuta uspio je zaraditi dva žuta kartona, ali ono što je najvažnije, i zabiti pobjedonosni pogodak. Rijeka je u dva ogleda sa splitskim prvoligašima zacementirala drugo mjesto na prvoligaškoj ljestvici, ali prema broj crvenih kartona "bijeli" su trenutno vodeći u prvenstvu ove sezone.

U sedam navrata suci su igrače Rijeke prije kraja utakmice slali u svlačionicu, u tri slučaja izravnim crvenim kartonom ( Bezjak, Moises, Lešković), ali ni jedan susret koji su okončali s desetoricom na terenu Riječani nisu izgubili. Istodobno, prema broju žutih kartona Riječani su tek na petom mjestu sa 69 kartona u dosadašnjih 25 kola (vodeći je Split sa 78, slijede Istra i Osijek sa 75, Lokomotiva 71), no ono što zvuči zabrinjavajuće je da su u samo tri proljetna kola skupili čak 17 žutih, a jedini igrači iz aktualnog sastava koji nisu dobili karton ove sezone su tek pridošli Mejač i vječna rezerva Bertoša.

Kek se nakon pobjede nad Hajdukom na Rujevici kritički osvrnuo na lakoću kojom njegovi igrači zarađuju javne opomene i prozvao svoje veznjake Močinića i Maleša. No, nakon utakmice u Parku mladeži u kojoj je slijedila nova kartonijada (4 žuta za domaći sastava, 4 za goste uz dodatna 2 koje je dobio Balaj) nije imao previše razloga za zamjerke svojim igračima. Kek nije htio komentirati suđenje, ali način na koji je odbio razgovor na tu temu, kao i brojni razgovori s četvrtim sucem Jovićem tijekom utakmice, dovoljno su govorili o stavovima stratega "bijelih" prema sviranju i kriterijima Dalibora Mlakara, koji je u dvije dosadašnje utakmice koje je sudio Riječanima pokazao 11 žutih kartona. No, nisu samo kartoni izazvali nezadovoljstvo u riječkom taboru. Sa sumnjom su Riječani doživjeli kazneni udarac, ali i poziciju Rrahmanija prilikom izjednačujućeg pogotka.

- Ako bih sada počeo o tome ne bi dobro završilo - izjavio je Kek koji zbog kartona u predstojećem ogledu s Osijekom neće moći računati na Zutu i Balaja, no ono što trenera "bijelih" može tješiti je sve bolja igra Meteija i Gavranovića.

- Drago mi je što sam bio na pravom mjestu, ali najvažnije je da smo pobijedili. Kada smo ostali bez Balaja bilo je teško. Puno smo se trošili, ali i prije nekoliko dana smo također bili u sličnoj situaciji. Solidno smo odradili taj dio i nismo dali Splitu niti jednu veću priliku - izjavio je Gavranović koji je znalački iskoristio dobar ubačaja Mateija.

Švicarski reprezentativac na terenu djeluje sve sigurnije. Njegove lopte i prodori stalna su prijetnja suparničkim obranama, no primjetno je da mu još uvijek nedostaje snage za svih 90 minuta. Osijek je novi ispit u kojem se od Gavranovića ponovno očekuju potezi koji će donijeti nova tri boda.

- Analizirat ćemo utakmicu protiv Splita i vidjeti što nije bilo dobro. Pomalo se dižemo u formi, ali moramo popraviti neke stvari i siguran sam da ćemo biti još bolji u idućim utakmicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 04:43