Igrači Dragovoljca moraju u samoizolaciju
 RANKO SUVAR/CROPIX
SVI U SAMOIZOLACIJI

Prvi čovjek Dragovoljca: Za razliku od nekih drugih klubova, nisam htio zataškati slučaj korone u momčadi

Covid-19 otkriven kod jednog igrača Hrvatskog dragovoljca, u izolaciju idu i igrači suparnika
Piše: Slavko Konopljak, Damir DobrinićObjavljeno: 26. lipanj 2020. 20:01

Među igračima hrvatskih prvoligaša zasad još nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, ali zato se Covid-19 ovog tjedna pojavio među drugoligašima. Zarazio se jedan nogometaš Hrvatskog dragovoljca, koji je u utorak igrao na prijateljskoj utakmici s Kustošijom, još jednim zagrebačkim članom Druge HNL. Nema, zasad, podataka da se iz tih klubova još netko zarazio, ali u svakom slučaju za oba tabora sada slijedi prisilan odmor.

Siget je poslije samo 20 dana rada ponovno utonuo u tišinu. Nakon što je poslije prijateljske utakmice s drugoligašem Kustošijom jedan igrač HD-a otkriven i potvrđen da je pozitivan na koronavirus, cijela seniorska momčad i treneri kluba iz Sigeta, prema preporuci epidemiologa, od jučer su u samoizolaciji u sljedećih 14 dana.

- Premda se moglo i drugačije sve to skupa odraditi, ja nisam želio ništa prepustiti slučaju, a ni zataškati slučaj, kako su napravili neki drugi klubovi. Meni je zdravlje svakog igrača najvažnije. Poslije otkrivenog slučaja koronavirusa u našem klubu ja sam odmah pozvao epidemiologa u klub s kojim sam se savjetovao. Osim prve momčadi, koja je otišla u samoizolaciju, raspušten je i cijeli omladinski pogon. Dakle, u sljedećih 14 dana naša igrališta bit će ponovno pusta. No, to ne znači da će život u Sigetu stati, jer administracija i ostale službe u klubu radit će normalno sve poslove i obveze kluba - informirao nas je o novonastaloj situaciji predsjednik HD-a Marinko Perić.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

Kakve simptome ima zaraženi igrač i gdje se liječi?

- Trenutačno ima samo povišenu temperaturu, oko 37 i liječi se doma. Ja sam s njim svaki dan u kontaktu s obzirom na godine, jer on je, inače, naš junior, rođen u jednom mjestu u Sisačko-moslavačkoj županiji, iz koje je došao kao zaražen koronavirusom, vjerujem da će on to pobijediti. Osim njega, vodimo brigu i o svim ostalim igračima koji su izvan Zagreba, a morali su u samoizolaciju sa smještajem i prehranom - zaključio je predsjednik Perić.

Povratak 8. srpnja

U ponovnu aktivnost igrači drugoligaša Hrvatskog dragovoljca trebali bi se vratiti oko 8. srpnja, a prvu kontrolnu utakmicu odraditi 15. srpnja.

Zaraženi momak i njegov nastup u prijateljskom dvoboju pomrsili su malo planove i klubu smještenom oko osam kilometara cestovnim putem sjeverozapadno od Sigeta. Utakmica između drugoligaša odigrana na pomoćnom igralištu stadiona Stjepan Spajić završila je rezultatom 1:1, a nakon tog remija ni u Kustošiji baš nemaju razloga za slavlje.

Igrač Hrvatskog dragovoljca zaražen koronavirusom igrao je u drugom poluvremenu utakmice. Zbog toga svi igrači Kustošije, koji su igrali u drugom dijelu dvoboja u Sigetu, osim Frankovića, moraju u samoizolaciju. Igrači koji su igrali u prvom poluvremenu nastavljaju pod vodstvom trenera Ivice Landeke s trenizima.

Zbog novonastale situacije Kustošiji je otpala prijateljska utakmica u Sesvetama koja se trebala odigrati u subotu, 27. lipnja s početkom u 10 sati. Po svemu sudeći otpala je i prijateljska utakmica Kustošije protiv Dubrave Tim kabel koja se trebala odigrati sljedećeg tjedna. Korona je usporila rad zagrebačkih članova Druge HNL, sada je bitno samo da se ne virus ne proširi i da zaraženi član sigetskog kluba što prije ozdravi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:46