Foto: Ivan Peric / CROPIX
PUN OPTIMIZMA

PRVI SNAJPER HNL-A NAJAVIO VELIKE STVARI NA PROLJEĆE 'Moramo povući još jače kako bismo ostvarili svoj cilj i plan o osvajanju drugog mjesta'

OSIJEK Blagodat je trenera Ivice Kuleševića što u momčadi ima Mirka Marića koji je već najavio proljeće
Piše: Darko RužićObjavljeno: 18. prosinac 2019. 18:10

Teško, puno teže nego što su očekivali Bijelo-plavi su došli do pobjede nad Slavenom Belupom i uspješno završili jesenski dio prvenstva. Hrabrili su se prije utakmice činjenicama da su Slavena Belupa ove sezone već dvaput savladali, u Osijeku s 2:0, a u Koprivnici čak s 4:0. Osim toga, sigurno su u glavama vrtjeli i film kako momčad Slavena Belupa prije dolaska u Gradski vrt na posljednja četiri gostovanja nije postigla nijedan pogodak. A kad tamo u Osijeku je postigla čak dva. Iako, bilo joj je i to malo da bi se u Koprivnicu vratila neporažena. Bijelo-plave je opet skupo stajalo ono što im protivnici golovima i inače naplaćuju, loše reagiranje kod ubačenih lopti nakon prekida igre.

- Da, to je istina. Opet smo oba gola primili nakon prekida. To je očito naš veliki problem i morati ćemo ga upornim radom ukloniti. Pričao sam o tome i ranije, isticao kako ćemo taj segment igre u obrani vježbati, ali znate kako je to, malo je vremena, trening me uvijek odvede u nekom drugom pravcu. Međutim, do nastavka proljetnog dijela prvenstva moramo i to dovesti u red - kazao je trener Ivica Kulešević.

Blagodat za trenera

Čim je utakmica s Slavenom Belupom završila, okrenuo se Osijekov strateg budućnosti.

NAJBOLJI KLUPSKI STRIJELCI

Mirko Marić (Osijek) 14

Mislav Oršić (Dinamo) 10

Mijo Caktaš (Hajduk) 8

Marko Tolić (Lokomotiva) 8

Kristijan Lovrić (Gorica) 8

Ivan Krstanović (Slaven Belupo) 8

Antonio Mirko Čolak (Rijeka) 8

Serder Serderov (Istra 1961) 8

...

- U cjelini sam jesenskim dijelom natjecateljskog kalendara, onim što smo učinili, zadovoljan. Četvrti smo na tablici s obećavajućim bodovnim priključkom za ravnopravnu borbu u drugom dijelu prvenstva za one pozicije koje želimo zaposjesti. Samo, morat ćemo kroz kratke pripreme koje će uslijediti početkom nove godine puno toga obaviti i podići na višu razinu. Rekao sam već igračima, moramo na proljeće biti bolji dvadeset, pa i trideset posto ako želimo ispuniti ambicije koje imamo a one nisu male.

Suzdržao se od dodatnog pojašnjenja. Makar, moglo se naslutiti što je “pisac” htio reći. A ako je on i nije konkretizirao rečeno, učinio je to Mirko Marić, dvostruki strijelac u igri s gostima iz Koprivnice, najbolji strijelac Prve HNL s četrnaest postignutih pogodaka.

- Za nas je u ovom trenutku najvažnije da smo osvojili sva tri boda, a sada se moramo dobro odmoriti pa prionuti pripremama i u natjecanju povući još jače kako bismo ostvarili svoj cilj i plan o osvajanju drugog mjesta - rekao je Marić.

Prava je blagodat za trenera i momčad kada ima takvog igrača kakav je on. Ne samo protiv Slavena Belupa, uvijek, u svaku utakmicu ulazi s puno žara i htijenja. Pun je samopouzdanja i pršti od energije. On nogomet živi i igra s jednakom voljom da sam trese protivničke mreže ili na travnjaku povlači poteze koji druge dovode u prigode. Kao napadač, on je znalac koji nerijetko čini razliku u igri. Razvio se i stasao u igrača kakvih je malo, zbog kojeg protivnički braniči i vratari ne spavaju mirnim snom. Da opet nije bio raspoložen i nadahnut, imao bi Osijek grdnih problema s Slavenom Belupom. A ionako ih je imao.

Da se dogodilo, da je bod otišao u Koprivnicu nitko od nazočnih u Gradskom vrtu ne bi izustio kako je to nezasluženo.

- Točno je da smo teško došli do ovih bodova. Ne tražim bilo kakav izgovor, ali objektivno nas je bitno u veznom redu poremetio izlazak iz igre Marina Pilja i Mihaela Žapera. Tko se tome mogao nadati, rijetko se i događa da zbog ozljeda neka momčad nakon manje od dvadeset minuta ostane bez dvojice važnih za njenu igru - požalio se Kulešević.

Sreća je u nesreći što posljedica za konačan rezultatski ishod u odigranoj utakmici ipak nije bilo. Ni jučer se još nije znala težina ozljeda nesretnog dvojca, Žapera i Pilja, ali Bijelo-plavi su otišli na odmor i već na početku priprema Osijekov strateg očekuje da će svi biti zdravi.

Na domjenak kratko svratila i predsjednica Grabar-Kitarović

Otkako je Ivan Meštrović predsjednik NK Osijek, ustaljena je praksa da se klupsko čelništvo, stručni stožer, igrači i sponzori od sezone i godine koja je na izmaku oproste prigodnim domjenkom. I u nedjelju je bilo tako, a za mjesto oproštaja s bogatom trpezom kao i prošle godine izabran je ambijent restorana Crna svinja nedaleko Osijeka na putu prema Đakovu.

Posebna je gošća domjenka NK Osijek bila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u nedjelju nazočila skupu u dvorani Zrinjevac u sklopu svoje predizborne kampanje kao kandidatkinja HDZ-a na skorašnjim predsjedničkim izborima. Nakratko je na povratku posjetila Osječane kojima je i počasna predsjednica njihova Celebrity cluba (svojedobno je to bio princ Charles) i u prijateljskim odnosima s njegovim čelnim čovjekom Ivanom Meštrovićem. A nazočne i uzvanike svirkom je zabavljalo “Zabranjeno pušenje”, prije toga i Cro Dance u punom sastavu, I Bee, Minea i Ella. Ne treba ni isticati kako je zabava potrajala do “sitnih” sati. (dr)

Odmor do 4. siječnja

Od danas su i službeno Bijelo-plavi na odmoru. Prozivku za početak priprema trener Kulešević zakazao im je za 4. siječnja.

- Treninga do tada, onog zajedničkog i pod nadzorom trenera, neće biti. Ali nakon sedmodnevnog potpunog prestanka s radom svaki je igrač dužan odraditi ono što je kao uputu za individualan, samostalan rad, dobio - kazao je trener Kulešević.

Nakon što se opet okupe u Gradskom vrtu Bijelo-plavi će odraditi uvodni dio priprema, koji će prema trenerovim riječima biti vrlo intenzivan, otići će 11. siječnja u Španjolsku gdje ih čeka svakodnevni trening, ali i odigravanje nekoliko utakmica. (dr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 23:11