Boris Kovačev / CROPIX
DINAMOV 'TRPANOVIĆ'

Prvi strijelac Dinama u eri Čačića: 'Zabijao bih ja i više da nisam samo joker s klupe'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. travanj 2012. 19:44

Nekome se Ivan Krstanović sviđa, netko će reći da nije Dinamova razina i da nije igrač za ozbiljne stvari. No, ovoga proljeća Ivan Krstanović opet je postao 'Trpanović’, najbolji je Dinamov strijelac u ovoj kratkoj Čačićevoj eri. Šest ulazaka s klupe, šest pogodaka, od toga dva Hajduku. Zanimljivo, samo jednu utakmicu započeo je od prve minute, tada nije zabio pogodak, a samo jednom nakon ulaska nije bio strijelac, u visokih 6:0 protiv Lokomotive. Mora se priznati, uistinu respektabilna statistika.

- Da, ide mi dobro, otvorilo se. Ne mogu se požaliti s obzirom na minutažu... A i Dinamu ide dobro, to je najvažnije - započeo je Ivan Krstanović, koji je Modre spasio i u petak protiv Zadrana. Zabio je za konačnih 1:1, glavom, što mu dosad, bez obzira na visinu, nije jača strana.

- Mnogi mi govore da premalo zabijam glavom, to je istina. Evo, sad sam Zadru zabio, vjerujem da će biti još toga. Samo da je dobrih centaršuteva i da više igram, bit će još puno pogodaka.

Tri je boda donio protiv Hajduka, jedan protiv Zadra, za tri je, također ušavši s klupe, najzaslužniji bio i protiv Rijeke pogotkom i asistencijom još u jesenskom dijelu prvenstva. Sjećamo se, skinuo je i startni europski pritisak dvama pogocima Neftčiju u svojem debiju za Modre. Nije to baš tako loša sezona.

- Nije, ima stvarno lijepih trenutaka. Hajduk i Neftči su, naravno, najljepši, ali kažem, bilo bi još toga kada bih još više igrao. Sve ovisi o minutaži.

Lani je bio najbolji strijelac lige, sad zaostaje za klupskim suigračem Fatosom Beqirajem. Bećo je na 13, Krle je već došao na 10, mogao bi i to biti zanimljiv boj.

- Mogao bi, nisam se još pomirio niti s tom borbom. Mogu dostići Beću, premda bi mi bilo drago i da on osvoji naslov najboljeg strijelca.

Znamo, sve ovisi koliko će igrati, kakva će biti minutaža? No, izgleda da mu pašu ovi ulasci s klupe?

- Ispada da sam joker s klupe, da zabijem svaki put kad uđem. I to je dobro, to je za pohvalu. Međutim, ja bih volio više igrati, želim veću minutažu.

Je li to nezadovoljstvo, ljutnja?

- Ma, svi smo mi igrači takvi, svi želimo više igrati. Jednostavno, osjećam da bih mogao dati još više, zabijati, kad bih više igrao. Samo to, ništa više, to je normalno razmišljanje svakog igrača.

Modre nakon teškog susreta i prvenstvenog remija sa Zadrom očekuje Zagreb u polufinalu Kupa. Krstanovićev Zagreb, klub u kojemu je postao ime, u čijem je dresu zabijao pogotke koji su ga i doveli do Dinama. Tih 1:1 iz prve utakmice sigurno ne jamči lagan posao u Kranjčevićevoj.

- To nam je sigurno najvažnija utakmica proljeća, nema popravnog. Moramo pobijediti, vjerujem i da hoćemo. Zagreb je u prvoj utakmici pokazao da je odlična momčad, ne bih tu izdvajao nijednog igrača. Pavlović, Jurendić, Šovšić..., ma, svi zajedno su dobri, napravili su nam puno problema u prvoj utakmici. Evo, zaredali su i s pobjedama, u velikoj su seriji, sigurno se za nas posebno pripremaju. Međutim, u uzvratu ćemo ih svladati i ući u finale, mi jednostavno nemamo pravo izgubiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 11:15