Damir Krajac / CROPIX
FATOS BEQIRAJ

PRVI TOPNIK HNL-A 'Da sam malo više igrao, možda bih zabio više, 20, 25...tko zna!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2012. 17:50

Fatos Beqiraj slavit će večeras dvostruko. Naravno, ne bude li nekog velikog iznenađenja, prođe li sve normalno Crnogorac će postati prvi stranac najbolji strijelac HNL-a. U svojoj drugoj sezoni u Dinamu, punoj uspomena, punoj za njega zvjezdanih trenutaka. Kao, recimo, pogodak Realu na Bernabeuu, svom najdražem stadionu. Imao je krizu, seriju utakmica u kojoj nije uspijevao zabiti, međutim, kad se sve zbroji bila je to uspješna godina.

Kako ste zadovoljni sezonom?

- Bila je dobra, uspješna, tko bi se žalio. Osvojili smo dvostruku krunu, igrali Ligu prvaka, bit ću najbolji strijelac lige. Uvijek može bolje, vjerujem da će iduća biti još uspješnija. Odmorit ću se, dobro pripremiti, idemo u borbu za još jednu Ligu prvaka.

Prvi ste stranac u povijesti HNL-a koji je osvojio naslov najboljeg strijelca, što vam to znači u karijeri?

- Znači mi, kako ne. Biti najbolji strijelac u bilo kojoj ligi svijeta je uspjeh, pogotovo što kažete da nijedan stranac to dosad nije uspio.

Neki kažu da je 15 pogodaka u sezoni ipak malo za najboljeg strijelca lige. Što vi mislite?

- Ne mislim tako, 15 pogodaka nije malo, bez obzira što se misli da je HNL slaba liga. Uostalom, nisam stalno igrao, trener nas je rotirao, odmarao, nije minutaža bila prevelika i zato tih 15 golova nije malo. Da sam više igrao, vjerojatno bih zabio još više, 20, možda 25, tko zna...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:55