Nenad Dugi/CROPIX
'VAHINA MOMČAD'

PRVI TRENING Postoji li razlog zašto je Čačić složio postavu bez Kovačića, Tonela i Leke?

Zanimljivo je da je Tonel prepustio mjesto u obrani Šimuniću, da je Leko zaigrao u 'krivoj' momčadi desnog beka, a da niti Mateo Kovačić nije bio u udarnom 'timu'. Međutim, to su zasad samo nagađanja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. siječanj 2012. 10:18

Jučer je Ante Čačić ostvario svoj san. Odjeven u jaknu s Dinamovim grbom poveo je igrače na svoj prvi trening s 'najdražim klubom'. Prije toga okupio je igrače u svlačionici, rekao im ono što ponavlja od prvoga dana.

- Na proljeće ćete igrati lepršavo i atraktivno!

Iako je Čačić nekoliko puta najavio da ne voli treninge s čunjevima, kapicama i štapovima, ili kako on to zove 'sletske vježbe', prvi je trening počeo baš tako. Trčanje između štapova, od kapice do kapice... Međutim, ipak je ostao vjeran svojim svjetonazorima, već nakon 23 minute igračima je dao lopte u noge, to se stvarno rijetko viđa na početku zimskih priprema.

Ne samo to, nekoliko minuta kasnije već je podijelio igrače u dvije momčadi, igrali su 11 protiv 11 na dva gola. Jedna momčad u 'markerima', druga bez njih, bila je to zaista zanimljiva podjela. Jer izgledalo je kao da je Čačić već izabrao prvih 11, odnosno, barem prvih 11 koji će na početku priprema krenuti kao starteri.

Za tu su momčad, uz Kelavu koji je bio na drugoj strani, igrali su: Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Badelj, Calello - Tomečak, Sammir, Rukavina - Beqiraj. Podsjeća na momčad koju je u Dinamu forsirao Vaha. Je li to doista momčad kojoj će Čačić dati prednost na samom početku priprema? On tvrdi da nije, da svi kreću od 'nule', ali iz nekog je razloga odabrao baš tih 10 igrača za početak. Kako je najavio, u toj je momčadi 'povratnik' Tomečak, Beqiraj je i dalje špica, a Rukavina je dobio mjesto na lijevoj strani. Zanimljivo je da je Tonel prepustio mjesto u obrani Šimuniću, da je Leko zaigrao u 'krivoj' momčadi desnog beka, a da niti Mateo Kovačić nije bio u udarnom 'timu'. Međutim, to su zasad samo nagađanja, hoće li doista ta momčad biti na 'štihu' i kad krenu pripreme, a pogotovo kasnije i prvenstvene utakmice, tek ćemo vidjeti. Rano je za zaključke, ali treba zabilježiti koja je bila početna momčad na prvom Čačićevom treningu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:53