Ante Čizmić/CROPIX
PAO NA DOPING TESTU

Prvo krađa televizora, a sada marihuana - Predrag Šimić je 'napušeni' igrač u HNL-u

Igrač se branio tvrdnjom da nije pušio, nego je bio u prostoriji u kojoj se konzumirala marihuana. No, prijeti mu suspenzija koja bi vjerojatno mogla označiti i kraj karijere
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2012. 10:13

Prema informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih Hrvatskog nogometnog saveza, bivši nogometaš Splita Predrag Šimić bio je pozitivan na dopinškoj kontroli, što je ustanovio Toksikološki zavod.

Kuća hrvatskog nogometa nakon sastanka Disciplinske komisije nije željela objaviti o kome se radi, ali su jučer izvori ipak u eter gurnuli informaciju o tome. Za Šimića je određena i kazna, međutim u ovom slučaju nismo uspjeli saznati ništa. Ne zna se kako je sankcioniran.

Saznali smo jedino da to i nije bio pravi doping nego da su Šimiću pronađene neke suptance koje su nedopuštene, a također nije ih bilo previše, rekli bi “benigna količina”. I jučer su u HNS-u tvrdili da se zapravo radi o beznačajnom slučaju te da se ne radi ni o kakvoj skandaloznoj aferi. Disciplinska komisija HNS-a nije željela izaći s imenom i prezimenom nogometaša koji je pao na doping kontroli jer se, kako su kazali, drži propisa Fife koji kaže da se s imenom ne izlazi u javnost dok odluka ne bude pravomoćna.

Iako se ne zna kazna za Šimića, sigurno ga čekaju određene vremenske sankcija, kako to već biva u takvim slučajevima. O tome što je koristio i zašto je bio pozitivan više će se saznati sljedećih dana.

Riječ je o 32-godišnjem nogometašu koji je počeo u Željezničaru, kratko je bio u Hajduku, a posljednji je angažman imao u Splitu. Tamo su mu lani raskinuli ugovor jer je uhvaćen u krađi televizora u trgovačkom centru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 09:21