Boris Kovačev / CROPIX
U POTRAZI ZA VRATAROM

PRVO ZIMSKO POJAČANJE? Dario Krešić ponovno prvi 'pick' za vratara Dinama

Krešić je ove sezone u klubu ubilježio tek četrdesetak minuta, zabetoniran je na klupi, a na ljeto iduće godine istječe mu ugovor
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. listopad 2013. 19:30

Golman, stoper, vezni i napadač, priznao je nedavno i Branko Ivanković, te su četiri pozicije trenutno preokupacija u Dinamovim promišljanjima. Zoran Mamić traži pojačanja po Južnoj Americi, međutim, nije nemoguće da se Dinamo odluči za "hrvatski put".

Poznato je da bi Zdravko Mamić volio vratiti Eduarda da Silvu, on mu je prva želja i tiha patnja kad su napadači u pitanju, no, znamo da ispred tog posla postoji nekoliko "brana". Spominjao se neko vrijeme i Ivica Olić, ipak, izvjesnije je da će on karijeru nastaviti na nekog inozemnoj lokaciji. Opet se počelo šuškati i o Ognjenu Vukojeviću, koji je "uvijek" opcija, kojega Zdravko Mamić iznimno cijeni, ne samo zbog igračkih već i ljudskih osobina. Upravo Vukojević dobro kotira kao mogući novi vođa Dinama, nasljednik Josipa Šimunića i Jerka Leke, dvojice sadašnjih "senatora" u modroj svlačionici.

U Dinamu je uvijek bio barem jedan takav ( Butina, Robert Kovač, Šimić, Bišćan, Leko...), logično je da se razmišlja tko bi mogao biti nasljednik. Jasno, odavno se zna da Vukojević nema ništa protiv povratka u Maksimir, pogotovo kad bi s njim došao i kum Eduardo, međutim, za dogovor često nisu dovoljne dvije strane, već je potreban pristanak i trećeg "ortaka". U ovom slučaju kijevskog Dynama i njegova gazde Igora Surkisa, koji cijeni Vukojevića i ne želi ga pustiti "samo tako". Zato, ove su priče još uvijek u statusu "snovi pusti", zbog toga Modri i traže pojačanja na inozemnim adresama, što je, pokazuje povijest, uvijek rizična opcija.

Međutim, jedno je ime ipak podcrtano u rubrici "izvjesno", a to je - Dario Krešić. Pričuvni vratar moskovskog Lokomotiva opet je prvi Dinamov "pick". Podsjetimo, bio je to i ljetos, međutim, niti se Dinamo uspio dogovoriti s Moskovljanima, a nije niti Krešiću mogao ponuditi tako jak ugovor kao što ima u Moskvi. Uostalom, Dinamu je vratar trebao odmah, nisu Modri imali vremena pregovarati, pa su se odlučili za Sandomierskog. Sad im okolnosti idu u prilog, Krešić je ove sezone u klubu ubilježio tek četrdesetak minuta, zabetoniran je na klupi, a na ljeto iduće godine istječe mu ugovor. A i u Dinamu imaju dovoljno vremena da razrade "strategiju" i pokušaju još jednom dovesti stasitog Vukovarca. Nitko ne kaže da će uspjeti, ali izgledi su sigurno porasli u odnosu na zadnji prijelazni rok. Naravno, pritom je moguće i da Krešić dođe tek idućeg ljeta, kad mu i formalno istekne ugovor, ako će Lokomotiv na zimu raditi probleme.

Mogu li se, pak, očekivati neka pojačanja iz HNL-a? Po svemu sudeći, u Dinamu trenutno ne smatraju da u domaćoj ligi, među dostupnim igračima, ima onih koji bi za Modre bili značajna prevaga.

- Kad ovako razmišljam ne vidim puno nekih imena koja bi nam mogla koristiti. Sviđa mi se Mišić iz Lokomotive, još više Pjaca, kojega sam gledao u jednoj utakmici i, bez da sam znao tko je i koliko ima godina, odmah sam primijetio da se radi o pravom igraču - rekao je Branko Ivanković koji, doduše, nije potvrdio da će Pjaca uskoro biti "priključen" Dinamu. Ali, govori u kojem smjeru ide Dinamova sportska politika.

Neki novi detalji sigurno će se znati i kad se sportski direktor Zoran Mamić vrati s južne polutke, definitivni "plan napada" očekuje se tek u siječnju, međutim, neke se konture "novog Dinama" mogu nazrijeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. lipanj 2024 14:52