AFP
PRODAJA JAMČI STABILNOST

Prvoligaš za vikend dogovorio transfer s kojim će popuniti klupsku blagajnu! Stoper putuje u Tursku!

Najkonkretniji je bio Ankaragücü, koji je prema neslužbenim izvorima dogovorio iznos odštete od 300.000 eura
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. kolovoz 2020. 13:53

Nakon što je obavio puno posla u ljetnom prijelaznom roku što se dovođenja igrača tiče, Slaven Belupo je za vikend dogovorio i jedan izlazni transfer s kojim će solidno popuniti klupsku blagajnu. Prodaja barem jednog igrača bila je označena imperativnom u ovoj kalendarskoj godini u kojoj je dohodovna strana proračuna smanjena zbog korona-krize, pa se sad u Koprivnici u svakom slučaju lakše diše.

Igrač koji će Farmaceutima donijeti financijski mir i stabilnost zove se Zvonimir Šarlija. On je prošlu sezonu proveo na posudbama u ruskom CSKA i turskoj Kasimpasi, za što se Slaven namirio naknadom od 150.000 eura. Turski je klub na kraju sezone trebao otkupiti njegov ugovor za 750.000 eura, ali to se iz više razloga nije dogodilo. Između ostalog, smijenjen je trener, a turskim su klubovima nametnuta ograničenja u proračunu što se tiče igračkih plaća.

Kasimpasa je otpala iz igre, no postojao je interes drugih klubova jer se Šarlija u Turskoj pokazao u dobrom svjetlu te je do ozljede ligamenata zgloba bio među najboljim igračima kluba koji je na kraju bez ikakvih stresova ostvario glavni cilj i izborio ostanak u Superligi.

Najkonkretniji je bio Ankaragücü, koji je prema neslužbenim izvorima sa Slavenom Belupom dogovorio iznos odštete od 300.000 eura. Šarlija je jučer otputovao u Ankaru, gdje se uskoro očekuje i službena potvrda njegova transfera. Inače, koprivnički je stoper svoju nogometnu budućnost spoznao u subotu, na dan kad je slavio 24. rođendan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:01