Traži se i termin za Supekup
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Mijenja se pravilnik

Prvoligaši će odsad teže do odgoda utakmica! Dinamo i Rijeka još čekaju termin za sudar u Superkupu

Čak je 10 zaostalih utakmica iz Prve HNL koje treba odraditi u ovoj godini
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. siječanj 2021. 08:44

Natjecateljska komisija HNS-a u srijedu će na dnevnom redu između ostaloga imati pooštravanje kriterija za odgode utakmica u Prvoj HNL i Hrvatskom nogometnom kupu.

Dosad je vrijedila odluka da pravo na odgodu ima svaki klub u kojem se šestorica igrača nalaze u samoizolaciji, bez obzira jesu li pozitivni ili nisu. Do kraja sezone je još puno utakmica, povjerenik za natjecanje Josip Brezni napravio je novi raspored u kojeg je uglavio svih deset odgođenih susreta Prve HNL, ali prostora za neke dodatne odgode ima jako malo kako bi prvenstvo završilo do subote 22. svibnja, kad je novi termin njegovog kraja. Zato u HNS-u imaju plan, a sukladno napucima UEFA-e, da promijene pravilnik te se ubuduće kao razlog za odgodu uzimaju isključivo igrači pozitivni na COVID-19, a točan broj koliko ih mora biti zaraženo da bi klub dobio prolongaciju nastupa tek će utvrditi.

Prvenstvo u cijelosti

Već je podosta nogometaša bilo pozitivno, a moglo bi se dogoditi da zbog nekog novog još nekoliko njih iz kluba ode u samoizolaciju. Eto, da bi se prvenstvo privelo kraju, to više neće biti razlog da premjeste dvoboj na neki novi termin.
- Po novom rasporedu dvije utakmice Prve lige odigrat će se prije ranije predviđenog nastavka sezone, a tri odmah potom, pa ćemo brzo riješiti pet zaostalih susreta. Cilj je da se prvenstvo odigra u cijelosti, u četiri kruga, nema razgovora o tome da se skrati na tri kruga - kazao je Brezni.

Pitanje trećeligaša

Na upit koji je zadnji rok za odluku na tu temu, odgovorio je sljedeće...
- Kad počne treći krug prvenstva! Ako se to dogodi po planu, a do kraja drugog kruga imamo još dva kola, u tom slučaju jasno je da će se igrati sva četiri kruga prvenstva.

Mislite da bi bilo neregularno kad bi se naprasno srezalo prvenstvo dok bi već trajao treći krug?
- Ne bih to rekao, UEFA je Ligu prvaka protekle sezone svela na jednu utakmicu umjesto dvije, pa se ne govori da je to bilo neregularno. Treba se prilagoditi situaciji. Međutim, vjerujem da će se Prva HNL odigrati po programu. U cijelosti.

Superkup Dinamo - Rijeka je odgođen?
- Do daljnjega, naknadno ćemo naći novi termin. Najveći nam je sada upitnik hoće li Nacionalni stožer civilne zaštite dopustiti klubovima iz treće lige da igraju utakmice. To nam treba kako bismo odradili u potpunosti osminu finala Kupa, koja je na programu krajem veljače. Naravno da se pitamo i hoće li Mladost iz Petrinje i Segesta zbog šteta od potresa moći igrati treću ligu. Na to sada nemamo odgovor...

U osmini finala Kupa 21. veljače trebaju igrati Oriolik i Rudar Labin, potom 23. veljače GOŠK Dubrovnik - Slaven Belupo i 24. veljače Zagreb - Hajduk i Šibenik - Istra 1961.

TERMINI DESET ZAOSTALIH UTAKMICA HNL-a

Utorak, 19. siječnja: Istra 1961 - Gorica (16.00), Dinamo - Rijeka (18.05).
Utorak, 26. siječnja: Lokomotiva - Šibenik (17.00).
Srijeda, 27. siječnja: Istra 1961 - Rijeka (16.00), Dinamo - Hajduk (18.05)
Srijeda, 10. veljače: Šibenik - Istra 1961 (16.00), Rijeka - Hajduk (18.05)
Srijeda, 17. veljače: Gorica - Rijeka (17.00)
Srijeda, 10. ožujka: Istra 1961 - Lokomotiva (17.00)
Srijeda, 17. ožujka: Slaven Belupo - Rijeka (17.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:53