Goran Šebelić / Cropix
SPEKTAKL NA DROSINI

Pula na nogama uoči Hajduka: Poseban je osjećaj pobijediti Majstore s mora!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2011. 20:41

U sutrašnjem derbiju s Hajdukom Puljani ništa ne prepuštaju slučaju. Iako tenzije uoči dvoboja s Majstorima s mora rastu iz sata u sat s nestrpljenjem se očekuje gostovanje Bilih, nogometna groznica u gradu drevne Arene sve je prisutnija. Pulska momčad imat će sasvim sigurno veliku podršku s tribina, a oni najvatreniji pulski navijači već su za danas, kada je posljednji trening pulske momčadi, najavili 'generalnu probu’ podrške, kako bi domaćoj momčadi iskazali povjerenje.

Podrška navijača sasvim sigurno dodatni je motiv pulskim igračima, koji s velikim nestrpljenjem iščekuju dvoboj s favoritom.

- Naravno da je ovo mnogo više od uobičajene utakmice, Hajduk je uvijek motiv više, ali bez obzira što je splitska momčad favorit u ovom susretu, vjerujem da strpljivom igrom možemo do uspjeha. Uvijek su ovakvi susreti poseban motiv, velik je odziv navijača i puno je veća njihova podrška, samim time igrači nošeni s tribina daju više u utakmici. Vjerujemo da će nam se ukazati prigoda da zatresemo protivničku mrežu u sutrašnjem susretu, zato trebamo biti strpljivi i dočekati smireno šansu, ako treba, i u 90. minuti. Veoma je važno ispuniti trenerove zahtjeve i tada ćemo sasvim sigurno kraj susreta dočekati zadovoljni. Uostalom, pobijediti Hajduk je poseban osjećaj - govori Armend Alimi, veznjak pulske momčadi koji je prilikom posljednjeg gostovanja Hajduka u Puli zatresao splitsku mrežu za slavlje Istre 1961.

Trener Igor Pamić ne želi se rasipati bombastičnim izjavama, međutim, od početka tjedna ističe da Hajduk nije nepobjediv. Naravno, Puljani će se prilagoditi splitskoj jedanaestorici na travnjaku, ali i pokušati pokazat tehnički dopadljiv nogomet koji će im pružiti sigurnost u igri.

Jedino što Pamić želi, pokušavajući odagnati pritisak u derbiju, je da njegovi igrači mirno i slobodno odigraju partiju 'za sebe’, klub i navijače, jer vjeruje da će time sasvim sigurno iskazati potrebnu kvalitetu kojom se mogu oduprijeti favoritu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 16:15