MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Puljani izvan sebe: ‘Svi zajedno smo ovo zaslužili!‘: Tomić ljut: ‘Prvi dio bio je izvan svih kriterija‘

Puljani su pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu kada smo odigrali bez volje - rekao je Tomić
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. travanj 2021. 20:51

Nogometaši pulske Istre 1961 prvi su finalisti hrvatskog Kupa nakon što su u srijedu na svojoj Aldo Drosini svladali favoriziranu Rijeku s 3-2 (3-0) i izbacili branitelja naslova.

Strijelci za Istru bili su Josip Šutalo u 6. minuti, Taichi Hara u 23. minuti i Gedeon Guzina u 44. minuti. Rijeka je u drugom poluvremenu prvi pogodak postigla u 53. minuti, a strijelac je bio Josip Drmić, dok je u 72. minuti Robert Murić realizirao najstrožu kaznu.

Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio te je pulska momčad po drugi put u povijesti, a prvi put nakon 2003. izborila plasman u finale Kupa, u kojem će 19. svibnja igrati protiv boljeg iz dvoboja Dinama i Gorice.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Velika pobjeda za naš klub, sve ljude u njemu, za momčad, za stručni stožer. Mislim da smo svi zajedno ovo zaslužili. Čestitao bih prvenstveno igračima koji su najzaslužniji za ovu pobjedu, u ovim 90 i nešto minuta ostavili su srce na terenu. Zahvalio bih navijačima Demonima što su nas u utorak došli podržati u jako velikom broju, to nam puno znači. Presretni smo. Proslavit ćemo pobjedu, jer su momci to zaslužili i onda puni samopouzdanja krećemo u pripreme za ligaški dvoboj u Maksimiru - rekao je trenern istre Danijel Jumić nakon suseta.

S druge strane trenr gostiju, Goran Tomić bio je razočaran:

- Puljani su pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu kada smo mi odigrali bez volje, želje, agresije, izvan svih kriterija. Pokušali smo napraviti neke promjene u nastavku i okrenuti utakmicu, malo nam je nedostajalo, ali Istra je zaslužila plasman u finale. Ako ne uđete u utakmicu od prve minute kako treba, neće vas popratiti ni sreća. Prespavali smo prvi dio, ako je bilo nešto pozitivno, onda je to reakcija momčadi u nastavku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 14:55