Vladimir Dugandžić / Hanza Media
SERIJA BIJELIH SE NASTAVLJA

PUŠNIK UOČI DERBIJA PORUČIO 'Dinamo je favorit, ali pred prepunim Poljudom idemo na pobjedu'

Nakon uvjerljive 4:0 pobjede Hajduka protiv Istre za zadržavanje maksimalnog učinka u HNL trener 'bijelih' Marijan Pušnik bio je razumljivo jako zadovoljan, te je najavio nadolazeći veliki derbi protiv Dinama.
Piše: Frane VulasObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 11:22

"Čestitke navijačima i igračima na lijepom događaju. Prvo poluvrijeme uz veliki vjetar i buru bilo nam je teško igrat i momčad je prvi put ovakva igrala. Bilo je nesuglasja u igri, nije bio pravi protok lopte, ali nakon prvog gola sve smo preuzeli na terenu, ponosan sam na dvije vrlo lijepe akcije za golove u drugom dijelu. Lijepo je za vidjetii to što su navijači napravili. To nas diže, zbog toga se moramo boriti. Jesmo li dali četiri, treba u sudačkom produžetku dati i peti gol, uz dužno poštovanje prema protivniku", rekao je Pušnik, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrabar potez, ova vaša postava, devet promjena u odnosu na Oleksandriju?

- Hvala na tome da sam hrabar, no nema to veze s hrabrošću, igramo ritam četvrtak – nedjelja, dvoumio sam se, mogao je biti mač s dvije oštrice, ali sad su to slatke brige za Marijana, možete napisati. Gledam kako treniraju i nagrađujem ih da ulaze u tim. Nije da se palim na ovih 4:0, ali bili smo dobri, kompaktni. Još uvijek to nije to, ali ako budem imao prilike ostati ovdje malo duže, gledat ćete brz i moderan Hajduk!

Svjesni ste euforije. Spremate li specijalni program, da igrači ne eksplodiraju prije vremena:

- Pogledajte mene, moje obraze, ne smijem se, nisam euforičan, znam u kojem sam gradu, tu se baci šibica i svi se zapale! Ali to neće biti slučaj sa mnom. Dinamo je favorit, a Rijeka bolja momčad od nas. Ali, ne tražim alibi, to ne znači da pred prepunim Poljudom Hajduk neće ići na pobjedu u srijedu! I te kako! Nazire se neka nova igra, ne igramo loše i dižemo se. Realni sam optimist! Ne, ne bih bio zadovoljan remijem, nikad unaprijed. Neka momci dadu sve od sebe, s time ću biti najviše zadovoljan! - rekao je Pušnik.

Goran Tomić, Šibenčanin na klupi Istre 1961, rekao je:

- Prvo poluvrijeme smo dobro izgledali, u defanzivnoj organizaciji jako dobro, a taj jedanaesterac u 40. i nekoj minuti je prelomio puno toga. Dobro smo izgledali i prvih 15 minuta u drugom poluvremenu. A nakon primljenog drugog zgoditka smo se raspali, sasvim. Čestitke Hajduku, njihova je pobjeda zaslužena.

Čeka vas teška borba za opstanak?

- Momčad naša je takva kakva je, ne bih došao ja, da me pozovu, da nije tako. Čeka nas borba, ne možemo igrat otvorenim gardom na Poljudu. Hajdukovi igrači su brži, moćniji. Hajduk u naletu, ima selekciju brzih, živih, moćnih igrača, mislim da su favoriti u srijedu u odnosu na Dinamo!

A svaka utakmica ima dva poluvremena po 45 minuta, ali današnja je imala prvo od 43 minute, drugo je činilo ostatak susreta.

Tih 43 minute "bijeli" su mučili i sebe i gledatelje s momčadi koja 26 prvenstvenih susreta nije znala za pobjedu (sada 27!). A još je nervozu dodatno potencirao potpuno neuvjerljivi sudac Bel.

Dok mladi Fran Tudor manirom iskusnog igrača nije izborio jedanaesterac koji je otvorio špinu i usmjerio susret u potpuno drugačije vode. Od tog trenutka Hajdukova igra je i s devet izmjena u početnoj postavi potekla, a obrana Puljana se raspala.

Nakon tog gola Francka Ohandze s bijele točke skandirali su Kameruncu navijači od milja "Frane, Frane...", zabio je već peti gol sezone. Ali ne bi ništa pogriješili i da su skandirali slovo manje - "Fran, Fran". Pogotovo nakon što je trećim golom, majtorskim pogotkom petom Tudor potvrdio titulu igrača utakmice. Kao da se ove sezone specijalizirao za eurogolove. Volej protiv Iasija na Poljudu, pa peta protiv Istre.

- Dobro sam se u toj situaciji snašao, slično kao i protiv Iasija. Ispalo je to na kraju najbolje rješenje – skroman je bio nakon susreta Tudor.

Ključ susreta je ipak bio izboreni jedanaesterac.

- Istra se do tada dobro branila, nije prošla centar. Pokušavali smo na razne načine, ali na koncu je taj jedanaesterac prelomio utakmicu – rekao je povratnik nakon ozljede, Zagrepčanin u dresu splitskog sastava i junak posljednje Hajdukove pobjede protiv Dinama na Poljudu.

Navijači su već počeli pripreme za srijedu i dolazak "modrih". U 83. minuti navijači sa sjevera pozvali su ostatak stadiona prema sjevernoj tribini. Kada se veći dio istočne tribine priključio sjeveru krenule su zajedničke pjesme kontra Dinama, ali i ona "Samo jednu želju imam...".

- Ovih 4:0 najbolji je poziv navijačima da napune Poljud i podrže nas u nadamo se pobjedi protiv Dinama. Naći ćemo s trenerom rješenje kako im se suprotstaviti. Golovi nas idu, nadam se da će se tako nastaviti. Sreća prati hrabre.

Nakon šest pobjeda i jednog remija na startu sezone pobjeda donosi i prvo mjesto?

- Ovo je start iz snova. To bi bilo sasvim zasluženo s obzirom kakav nogomet prezentiramo – zaključio je junak pobjede Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 09:23