MATEO PAVLOVIĆ

Puyol iz Kranjčevićeve: 'Vrijeđali su me zbog oca, a ja sam ih sve ušutkao igrom'

Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. prosinac 2011. 22:26

Nikada prije Matea Pavlovića (21) nije NK Zagreb imao obrambenog igrača, koji je bio toliko tražen i čija se vrijednost na tržištu kreće od najmanje 1,5 milijun eura, koliko je ovoga ljeta i napismeno ponudio njemački Freiburg. Višekratno su 196 centimetara visokog stopera gledali i mnogo ugledniji klubovi poput Bayerna, Werdera i ruskog Zenita...

A da se potencijalno “kuhaju” velike stvari, potvrđuje i igrač, koji na startu razgovora otkriva:

- Odabrao sam prvi put u karijeri menadžera. Zastupat će me Milan Ćalasan.

Spomenuti agent prošlog je proljeća izazvao veliko zanimanje kada je s Christianom Karembeuom došao pregovarati oko Pavlovićeva mogućeg odlaska u Francusku, ali predsjednik Medić tada je udario visoki odštetni zahtjev (spominjalo se tri milijuna eura i više), pa su Ćalasan i Karembeu privremeno odustali, ali pokazat će se, ne i predali. Što sada pripremaju, Pavlović ipak još ne zna.

- Osim kada je u klub pristigla ponuda Freiburga, nikada nisam bio točno informiran što se oko mene događa. Mnogi su me dolazili gledati, ali u pravilu bih za to saznao iz novina. Isto je i sada. Zna se da sam u izlogu, ali gdje ću završiti teško je reći.

Mateo je dogurao do najboljeg i najperspektivnijeg hrvatskog stopera, koji ne igra u Dinamu ili inozemstvu, standardni je član prve jedanaestorice U-21 reprezentacije, kada nema Ante Vukušića i njezin kapetan, ali početak nije bio lagan. Hrvatski jal neugodna je pojava, uz tvrdnje tipa “taj igra samo zato jer mu je otac trener” nije lako biti koncentriran na rad i treninge. Kako se osjećao u to vrijeme?

- Nije bilo ugodno slušati takve priče, ali u neku ruku one su me motivirale da budem što bolji i razuvjerim sve skeptike. Mislim da sam brzo dokazao da igram jer nešto vrijedim, a otac je prema meni uvijek bio najstroži i najzahtjevniji. Svima je znao popustiti, a na meni je gradio trenerski autoritet, a koliko smo se puta znali i posvađati zbog nogometa, ali ne toliko zbog igre koliko zbog prehrane, načina odmora, treninga...

Inozemstvo ili Dinamo?

- U toj dvojbi ipak inozemstvo, premda je Dinamo veliki klub i u njemu se mnogo može napraviti.

Bitka se, po svemu sudeći, vodi oko odštetnog iznosa. Kako gledate na ta dva milijuna eura ili čak više koja se spominju kao potraživanje predsjednika Medića?

- Neki dan sam pročitao da jedan igrač sebe cijeni 10 milijuna, a moja teorija je jednostavna i glasi “vrijediš onoliko koliko za tebe ponude”. Međutim, predsjednik je vješt trgovac, ne bojim se da će za klub izvući najviše moguće.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:32