Brojni transferi, ali i odlični rezultati u Europskoj ligi napunili su blagajnu i u teškoj godini
 AFP
ODLIČAN POSAO

Račun u debelom plusu i u pandemiji! Evo s koliko milijuna dobiti zaključuje Dinamo jako uspješnu godinu

Očekuju se prihodi od 372,4 milijuna kuna te rashodi od 351,3 milijuna kuna
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. prosinac 2020. 20:18

Dinamo je sa sjednice redovne godišnje Skupštine kluba, kao i obično, odaslao pozitivne poruke i brojke. Iako je ova 2020. bila izazovna, teška, pandemijska, ne samo Dinamu nego svima klubovima diljem svijeta, u Maksimiru su najavili da će na kraju godine u blagajni opet biti - plus. Očekuju se prihodi od 372,4 milijuna kuna te rashodi od 351,3 milijuna kuna, stoga bi ostvarena bruto dobit trebala biti 20,5 milijuna kuna.

- Od početka krize izazvane virusom COVID-19 nastupile su posebne mjere uslijed kojih je onemogućeno redovno poslovanje kluba. Kao posljedica neodigravanja utakmica smanjeni su prihodi s osnove marketinških aktivnosti, prihodi od prodaje ulaznica i suvenira, te donacija Grada Zagreba za natjecanja, razvojni program i objekte. Zbog toga je GNK Dinamo poduzeo neophodne mjere kako bi sačuvao financijsku stabilnost i prevladao trenutnu situaciju - rekla je predsjednica Uprave Vlatka Peras, pohvalila sve odlične rezultate u 2020., od osvajanja naslova prvaka do plasmana u Europsku ligu, pa zatim u europsko proljeće.

- Ovi podaci otkrivaju čvrst kontinuitet i stabilnost na svim razinama. Podsjećam da je u gotovo cijelom tom opusu od samih početaka sudjelovao i Zoran Mamić, koji je u cijeloj svojoj karijeri u Dinamu, što kao igrač, sportski direktor ili trener, osvojio rekordnih 27 trofeja. Čestitam i igračima na čelu s kapetanom Arijanom Ademijem, koji je ove godine postao Dinamov rekorder s ukupno 17 osvojenih trofeja u igračkoj karijeri u našem klubu - kazala je Peras.

Naravno, tema je bila i stadion, Dinamo je još jednom ponovio da bez odluke Grada klub ne može ništa, a tada, kad odluka zaživi, klub bi mogao biti partner u gradnji stadiona. Inače, Dinamo je uložio 1,5 milijuna kuna u sanaciju južne tribine koja je pri kraju, pa će na proljeće kapacitet stadiona biti povećan za 3900 mjesta, ukupno će moći primiti 24 tisuće ljudi. A ukupno je Dinamo u zadnjih godinu dana uložio u obnovu stadionskih terena osam milijuna kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 11:19