JEFFREY AUBYNN

'Rangersi i Milan nas nisu mogli dobiti, zar je Dinamo bolji od njih? Sammir? Nikad čuo!'

'O Dinamu ne znam previše. Znam da uzastopno osvajaju naslove i da redovito igraju Europsku ligu. Hrvatska je jaka nogometna država, sigurno su dobri kad su stalno prvaci'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2011. 11:00

Jozo Palac je menadžer koji je u Dinamo doveo trenutačno ozlijeđenog Walida Attu. Rođen je u Malmöu, gdje je živio 35 godina i zna apsolutno sve o tom klubu i gradu. Priča da FF Malmö zovu 'ponos južne Švedske’, da se radi o najvećem klubu te države. U gradu pak živi oko 10 tisuća Hrvata, isto toliko i Srba.

- Stadion će biti prepun, svi Hrvati koji žive u Malmöu željet će doći na utakmicu. Zanimljivo, u Malmöu ima više hajdukovaca nego dinamovaca, ali na uzvratu će svi biti uz Plave - kazao nam je Palac.

Preko menadžera iz Malmöa jučer smo došli do Jeffreya Aubynna (32), veznog igrača Malmöa, koji će biti u udarnom sastavu Šveđana u srijedu. Javio se nakon treninga, dan nakon što je Malmö odigrao 2:2 s Milanom.

- Bila je to lijepa utakmica. Prenosila se u Hrvatskoj? Zanimljivo, izgleda da smo postali popularni u vašoj državi? Onda ste sve vidjeli. Mi smo jako zadovoljni, kad odigrate neodlučeno s Milanom, onda se napunite samopouzdanjem. Da, nakon Milana puni smo samopouzdanja i takvi dolazimo u Zagreb!

Djelujte vrlo optimistično?

- Naravno da djelujem kao optimist, i vjerujem da će se Malmö plasirati u Ligu prvaka! Igrali smo jako dobro prošle sezone, igramo jako dobro ove, sve kockice momčadi jako dobro su posložene i nadamo se kako ćemo preskočiti Dinamo i uhvatiti najjače klupsko natjecanje svijeta. Uostalom, zar je Dinamo bolji od Glasgow Rangersa? Škote smo izbacili...

Što znate o Dinamu?

- Iskreno, ne previše. Znam da uzastopno osvajaju naslove prvaka Hrvatske, da svake godine igraju Europsku ligu. Hrvatska je jaka nogometna država, sigurno su dobri kad su stalno prvaci.

Jeste li kad čuli za Sammira, on je po mnogima najbolji igrač Dinama?

- Za Sammira nikad nisam čuo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:16