GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
PRIJELAZNI ROK JE POČEO

Rasplet kojem se nadaju i HNL klubovi: Možemo li na HR travnjacima ponovno gledati neka poznata lica?

Onaj tko će imati znanja i malo sreće mogao bi lijepo profitirati...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. srpanj 2021. 18:53

Prijelazni rok službeno je počeo u četvrtak. Slobodnih igrača na tržištu ima pregršt, na stotine. kako su mnogi klubovi u korona krizi financijski stradali, tako će i dobar dio tih slobodnih igrača ili biti bez kluba ili će biti prisiljeni prihvatiti manje novce od onih za koje su navikli igrati.

Dakako da je to loša vijest za igrače, ali i dobra za siromašnije klubove koji će si sada možda moći priuštiti igrača do kojeg u normalnim okolnostima ne bi mogli doći. Takvom se raspletu dakako nadaju i klubovi u HNL-u, a izbor slobodnih igrača doista je zanimljiv. Onaj tko će imati znanja i malo sreće mogao bi lijepo profitirati...

Mi smo pak izvdojili 11 naših igrača inozemstvu bez ugovora i svrstali ih u idealnu postavu.

image
SN

Josip Čondrić (27)

Prošla sezona: Rotor

22 utakmice, 37 prim. golova

Branio u Volgogradu, u ruskoj Premierligi. Nažalost, njegov Rotor ispao je iz lige i to za jedan jedini bod, ali Čondrić je ostavio solidan dojam i očekuje se da brzo pronađe novi klub.

Zvonimir Šarlija (24)

Prošla sezona: Ankaragücü

32 utakmice, 1 gol

Stoper iz Koprivnice ispao je s klubom iz elitnog turskog društva. Bili su tri boda do spasa, a Šarlija je bio standardan cijelu sezonu. Prošao je Rusiju i Tursku, a ima tek 24 godine. Bit će tražen.

Jozo Šimunović (26)

Prošla sezona: Celtic

bez nastupa

Respektabilno ime, bivši stoper Dinama i Celtica, a već je imao i potpisani ugovor s Torinom koji je prošao zbog liječničkog. Istekao mu je ugovor sa Škotima, a cijelu prošlu sezonu nije igrao zbog ozljede koljena. Ako je zdrav, pojačanje je za sve u HNL-u.

Luka Bogdan (25)

Prošla sezona: Livorno

21 utakmica, 4 gola

Stasiti Splićanin igrao je Serie B i to uglavnom standardno, uz sasvim dobre kritike. Godinama je u Italiji, taktički je sigurno dobar, ima već i puno utakmica u nogama. Je li vrijeme za prvoligaški nogomet?

Mateo Mužek (26)

Prošla sezona: Larisa

9 utakmica, 1 gol

Bio je standardan u prvih 10-tak kola, a onda je pomalo misteriozno nestao pa od prosinca nije odigrao ni minute. Lijevi je bek koji može igrati i stopera.

Christian Ilić (24)

Prošla sezona: Lok. Plovdiv

9 utakmica, 1 gol

31 utakmica, 4 gola

Defenzivni veznjak koji igra pod hrvatskom zastavom iako je rođen i odrastao u Austriji. Iza njega je jako dobra sezona u Bugarskoj, sigurno ima dosta ponuda.

Josip Knežević (32)

Prošla sezona: Puškaš A.

32 utakmice, 10 golova

Uz 10 golova upisao je iskusni veznjak i osam asistencija. Pamtimo ga kao odličnog igrača još iz osječkih dana. Lagano je ušao u veteranske vode, ali očito je i dalje u top formi. Igrač koji radi razliku.

Ante Roguljić (25)

Prošla sezona: Trenčin

18 utakmica, 2 gola

U Slovačkoj se napokon našao, dobar je bio i prošle sezone i jesenas, ali je proljetos opet nestao sa scene. Pamtimo ga kao supertalentiranog veznjaka sjajne ljevice.

Petar Mamić (25)

Prošla sezona: Podbeskidzie

12 utakmica, 2 asistencije

Dugo je u Poljskoj čekao šansu, da bi je napokon dočekao ovog proljeća te je u 12 nastupa ostavio vrlo dobar dojam. Ima puno utakmica u nogama, a tek mu je 25. Dobra investicija na lijevom boku za mnoge.

Anton Maglica (29)

Prošla sezona: Kayserispor

8 utakmica, 1 gol

Odlazak u Tursku nije mu se isplatio, iza njega je proljeće u kojem je malo igrao, uglavnom zbog ozljede. No, s 29 godina i puno utakmica u nogama trebao bi biti primamljiv centarfor za jako puno klubova.

Mario Mandžukić (35)

Prošla sezona: Milan

11 utakmica, bez gola

Pauzirao je šest mjeseci prije nego što je prihvatio ponudu Milana. Tamo je imao dosta tegoba s ozljedama, tako da nije uhvatio željeni ritam igre. Mnogi ga žele, ali on ne želi baš svugdje igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:10