IVICA OLIĆ

'Razbili smo Real, a svoju šansu vidim na Bernabeuu, vjerujem da ću biti potreban!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. travanj 2012. 11:08

Nismo vidjeli Ivicu Olića i Danijela Pranjića nakon utakmice Bayerna i Reala. Kroz mixed zonu prošli su svi igrači, osim njih dvojice. Onda je sletjela SMS poruka: “Vidimo se u Ottobrunu, staro mjesto, kod Ante...”

Ottobrun je mjesto gdje u miru živi Ivica Olić sa svojom obitelji, daleko od vreve Münchena. A “staro mjesto” je restoran Zagrepčanina Ante, koji je prije 23 godine otišao u Njemačku iz zagrebačkog Vrapča. U noćnim satima nije lako uvijek pogoditi skretanje, pa smo skupa s kolegom iz Rijeke malo predugo “gazili” autocestom, umalo završili u Salzburgu, no bitno je da smo stigli.

Na starom mjestu nas je čekao Ivica Olić sa svojim starim društvom, profesorom Igorom Jukićem, Stubom, Marinom i ostalima...

- Što sam ti rekao? Vidiš da smo dobili Real!

Možda ste pomislili da je bio ljut što nije igrao, možda ste sigurni da je izbjegao novinare upravo zbog te činjenice. Ako je tako, pogrešno mislite, ne poznajete Olića. Jednostavno, žurio se naći sa svojim društvom koje je zbog njega potegnulo iz Davora i Slavonskog Broda.

- U Hrvatskoj su ljudi mislili da je Real jači, da će Real pobijediti i na Allianz Areni. U Njemačkoj nisu, ovdje svi znaju snagu Bayerna. Uostalom, iako je završeno samo prvo poluvrijeme, pokazali smo svoju moć. Bayern je apsolutno dominirao!

Što je noć u Ottobrunu dulje curila, sve je više izgledao kao čovjek koji čvrsto vjeruje u još jedno Bayernovo finale. Naravno da smo morali dotaknuti temu njegova neigranja. Je li bio razočaran što nije dobio ni minute?

- Očekivao sam da neću igrati. Vidio sam kako se raspliće utakmica, a i dobro poznajem svog trenera. Heynckes nije tip trenera koji rotira momčad. Igrali smo dobro, imali inicijativu, a konačno na kraju Gomez zabija za 2:1. Znači trener je pogodio, što mu prigovoriti?

Onda se okrenuo prema svom društvu iz Slavonije.

- Razočarani su ovi ljudi, moji prijatelji koji su u München došli radi mene i očekivali da ću igrati. Pa i vi novinari ste došli jer ste mislili da ću imati minutažu.

Zaista niti jednog trenutka na licu mu se nije moglo pročitati razočaranje. A on ne glumi. Konačno, odmah smo prepoznali pravog Olića, u ovoj rečenici:

- Ja svoju šansu vidim na Bernabeuu. Vjerujem da ću tamo biti potreban.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:34