Nikola Vilic / CROPIX
LIMA O SEZONI U HAJDUKU

'Razočaran sam! Rečeno mi je da ćemo se boriti za naslov... A i nije lako živjeti bez plaće'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. travanj 2012. 11:25

Ruben Alexandre Rocha igra u Hajduku i svi ga znaju pod zadnjim imenom - Lima. Standardni je lijevi bočni taj Portugalac, koji je na Poljud stigao prošloga ljeta. Ugovor je potpisao do lipnja 2014. godine, još dvije sezone vezan je s Bijelima.

- Zadovoljan sam. Nisam puno igrao prošle godine, zato mi je ova sezona jedna od boljih u karijeri - naglasio je Lima u startu.

Prošle sezone igrao je za Beira Mar, klub u koji je stigao nakon školovanja u Benfici.

- Nije bilo mjesta za mlađe igrače. Benfica je klub koji stalno traži iskusne igrače i rezultat. Za mlade je premalo prostora.

Zato se Lima dokazivao u Beiri Mar odakle je pomalo iznenađujuće sletio u Split. Na početku nije bio tituliran kao pojačanje, ali jedini se od sedam prošloljetnih prinova uspio održati u statusu prvotimca.

- Svi znaju zašto sam došao u Hajduk. Stigao sam u veliki klub, rečeno mi je da se borimo za naslov prvaka. Draž osvajanja titule je bila presudna.

U konačnici ništa od titule, Hajduk je čvrsto drugi. Jeste li razočarani zbog toga?

- Moram priznati, malo samo razočaran. Nije se ispunio jedan od glavnih ciljeva zbog kojih sam došao u Hajduk.

Je li momčad u drugom dijelu sezone pala u formi zbog činjenice da prvi ne mogu biti, a drugo je mjesto od veljače relativno sigurno.

- Nismo pali u formi, ali činjenica je da smo prošle jeseni imali više samopouzdanja. Vjerojatno je i momčad bila jača, kvalitetnija. Ali, bitno je da smo osvojili drugo mjesto. Za mene je to ipak velika stvar što ćemo sljedeće sezone igrati Europu.

Kakav je život u Splitu? Kako se podnosi financijska neizvjesnost Hajduka?

- Teško se živi.

Koliko plaća vam duguje klub? Dvije, tri...

- Možda i poneku više. Pričam s Jamesom, jer ne znam hrvatski. Pitam Jamesa ima li kakvih novosti. Kaže da nema. Nije lako živjeti bez plaće. Ali, ima toga i u Portugalu.

Sljedeće sezone sigurno ostajete u Hajduku?

- Imam ugovor, a imam i ambiciju s Hajdukom napasti prvo mjesto. Nisam zaboravio da sam zbog naslova prvaka došao u Split.

Na pitanje s kojim bi portugalskim nogometašem mogli usporediti Anasa Sharbinija, Lima je bez oklijevanja ispalio:

- Isti je Quaresma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:08