CROPIX
LOŠ POSAO

RAZOČARANJE OD MILIJUN EURA Jesu li u Dinamu požalili što su ga doveli? Trener ga eliminirao iz momčadi, što donosi sutrašnjica?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2017. 10:05

Mnogi nas ovih dana pitaju: “Jesu li u Dinamu požalili što su vratili Sammira?” Pitanje je logično, jer u Maksimiru su objašnjavali kako je Sammir vraćen da pomogne Modrima u jurišu na naslov. Osim one utakmice s Osijekom, gdje je bio najbolji na travnjaku, nije previše pomogao, titula je praktično izgubljena, a on se nije nametnuo.

Kad razgovarate u klubu, onda ćete nakon svih izgovorenih rečenica doći do ovakvog zaključka... Nitko nije znao, niti je mogao pretpostaviti da će Sammir doći u tako lošem stanju, tako zapušten! Vjerovalo se zimus kad je stigao, da će do travnja biti spreman te da će njegov doprinos biti mnogo veći.

Čak se uz dodatni rad s privatnim trenerom Dušanom Petkovićem i uspio nekako tjelesno spremiti, što je pokazala utakmica s Osijekom, ali takav “blitzkrieg”, kad je u pitanju tjelesna sprema, brzo je došao na naplatu, pa je brzo potonuo te se sad jasno vidi da je daleko od idealnog stanja.

Kredit nije vječan

Kad ste u takvom stanju, kao što je trenutačno Sammir, kad vidite da ste tjelesno nemoćni, onda padate i na psihološkom planu, pa izgleda da nemate ni volje, ni želje, ni agresivnosti. A onda vas još i zabole leđa, kao što je sad slučaj sa Sammirom. Zbog svega toga ga je Petev i eliminirao iz momčadi.

U klubu su, naravno, razočarani takvim Sammirom, kad se zna da ga plaćaju milijun eura po sezoni, onda se i suze mogu slijevati niz lice. Međutim, s obzirom na to da je titula ionako izgubljena, Sammira se može čekati do priprema za iduću sezonu. Kad odradi ljetni trenažni dril, tako barem drže u klubu, trebao bi biti jedan od aduta sljedeće sezone. Naravno, pomno će se pratiti kako napreduje, hoće li uspjeti vratiti sve funkcije koje je imao nekad.

Sammir za sada ima kredit, ali, naravno, ne bezuvjetni. U Dinamu moraju biti itekako oprezni kad se radi o toj centralnoj veznoj poziciji, jer je dosta izvjesno da na ljeto ostaju bez Ante Ćorića. Konačno, Sammir je potpisao ugovor na tri godine, vele nam u Maksimiru da očekuju kako bi mogao biti od velike koristi, ali da su sve oči uprte u nadolazeće ljetne pripreme, nakon kojih će se mnogo više saznati što je on u stanju napraviti za bolji Dinamo.

Uglavnom, Sammir je ‘ad acta’ kad se radi o ovoj sezoni, ali ne u smislu da više neće zaigrati u ova preostala četiri kola, već u smislu da zbog trenutačne tjelesne situacije nije u stanju pružiti ono što se od njega očekivalo.

Petev nije zlopamtilo

Trener Petev je maksimalni profesionalac i nije zlopamtilo. Kao što je amnestirao Antu Ćorića, pa ga je ubacio u igru na utakmici s Interom, jer je bio dobar na treninzima, tako će dati i priliku Sammiru do kraja sezone ako to zasluži svojim prezentacijama na trening-drilu.

Zagreb, 130217. 
Stadion Maksimir, teren Hitrec Kacijan.
Trening GNK Dinama nakon povratka s priprema iz Turske.
Na fotografiji: Sammir.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Uostalom, nakon dugotrajnih razgovora na ‘temu Sammir’ s ljudima u i oko kluba, može se razaznati da vlada mišljenje da je hrvatski Brazilac zapravo najmanji problem u cijeloj priči. Bili smo na turskim pripremama i zorno vidjeli da na startu Sammir nije mogao odraditi niti trećinu treninga zbog svoje tjelesne zapuštenosti uzrokovane netreniranjem.

Još nije spreman!?

Ono što sada shvaćaju u Maksimiru jest činjenica da se zapravo brzalo s forsiranjem Sammira, njemu je zapravo trebalo otprilike četiri-pet mjeseci da se maksimalno spremi i bude upotrebljiv i iskoristiv treneru. On je zapravo tek sad u konačnici prvenstva trebao dobivati prve minute...

Ovako je ispalo loše za Sammira, a još gore za Antu Ćorića kojem je nespremni Brazilac uzeo mjesto centralnog igrača vezne linije, a talentirani Ćorić je dobio poziciju na lijevoj strani koja nije njegova. Što je uzrok njegovom stagniranju i nezadovoljstvu.

Tako su u Dinamu jednim krivim potezom ‘ubili’ dva igrača, Sammira i Ćorića. Usput i zaustavili Amera Gojaka koji je na pripremama bio jedan on najboljih, ali po povratku u Zagreb nije imao mjesto u momčadi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 15:02