Tottenham Hotspurs' Croatian midfielder Luka Modric (L) shoots past Manchester United's English midfielder Michael Carrick (R) during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north-west England on October 30, 2010. AFP PHOTO/ADRIAN DENNISFOR EDITORIAL USE Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo
 AFP
LUKA MODRIĆ ZA SN

'Razočarat ću sve, ostajem u Spursima! Mamić mi nije učinio uslugu pričom o Chelseaju'

'Od kada sam došao u Tottenham počele su medijske špekulacije. Jednom je to Chelsea, drugi put United, treći Barca i tako u krug. Svaki prijelazni rok iste priče...'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. siječanj 2011. 11:39

Luka Modrić sa 25 godina igra dosad najbolji nogomet karijere unutar najteže konkurencije, Premier lige. Modrićeva elegancija u tako kvalitetnim izvedbama brutalno snagatorske lige je izvor slapova hvalospjeva kojima ga Engleska, ali i ostatak euro elite, sada već u kontinuitetu zapljuskuje. Slažete se, Modriću, da ste ispustili priliku ući u borbu za vrh nakon Uniteda?

- Šteta stvarno što nismo pobijedili, a mogli smo. Bila je to jako zanimljiva utakmica unatoč neodlučenom rezultatu.

Je li ovakav ManU, bez svježih vedeta, doista prvi favorit Premier lige?

- Oni su sukladno kvaliteti, tradiciji i moći najveći favoriti, ali to ništa nije novo, zar ne.

Vi ste već 8 bodova u zaostatku, s utakmicom više od Uniteda. Prevelika je to razlika?

- Mi smo dužni vjerovati u to i učinit ćemo sve da nadoknadimo propušteno.

Nama se čini da će biti muka ući i u top četiri koji idu u Ligu prvaka?

- Točno je da je konkurencija žestoka i da 5-6 klubova realno aspirira za vrh. Nama je imperativ da osiguramo novo izdanje Lige prvaka.

Je li moguće da onda vi ne budete igrač Spursa u tom drugom nastupu u LP?

- Ne znam o čemu to pričate - pokušao je šalom intonirati razgovor na temu koja je sve ozbiljnija u engleskim medijima.

Primijetili smo da je na centru nakon utakmice Wayne Rooney, znakovito, čekao da se pozdravite s drugima pa da vam onda pruži ruku. Jeste li mijenjali dres?

- Ovaj put nisam mijenjao majicu, prošlu sam utakmicu sa Schoolsom razmijenio dres.

Zgodna simbolika, kažu kroničari Old Trafforda, da Fergusson treba upravo novog Schoolsa i da ste vi prvi pick za ljeto!

- Vidim da inzistirate na toj priči, ali razočarat ću vas. Nema promjena od našeg posljednjeg razgovora krajem studenog. Ništa, ama baš ništa nema u brojnim medijskim pričama o velikim transferima. Jedina je istina da sam igrač Tottenhama, sretan i koncentriran na sve velike obveze koje nas očekuju. Što se tiče budućnosti, tko može znati što ona donosi.

Mnogo je nedoumica, uglavnom neupućenima, izazvao istup Zdravka Mamića da ste na meti Chelseaja?

- To je sigurno nepotreban istup, koji samo generira nove medijske špekulacije. Meni i klubu to doista ne treba. Od kada sam u ljeto 2008. došao u Tottenham, već u zimskom roku počele su medijske špekulacije. Jednom je to Chelsea, drugi put United, treći Barcelona i tako u krug. Svaki prijelazni rok iste priče, čak i nakon što sam prošlog lipnja produžio ugovor do 2016. godine.

Najbolji Guardiolin prijatelj i direktor Barcelone, Estiarte, upravo je Sportskim novostima priznao da vas trener Blaugrane već godinama cijeni. Taj istup je sve samo ne slučajan i kurtoazan?

- Lijepo je kad te hvali tako veliki trener kao Guardiola. Da budemo načistu, i da ne ispadnem lažno skroman, meni kao i svakom nogometašu uvijek godi kad te vežu za velike klubove kao Barcelona, ManU, Chelsea ili te hvale u Milanu ili Interu. No, važno mi je reći da je to sve samo na razini medijskih tema, i to mene ne dekoncentrira u svakodnevnom radu.

Ako je Pletikosa tek došao i čudno živi u statusu trećeg golmana, zašto ne igraju Ćorluka i Kranjčar, ako su donedavno bili standardni u Spursima?

- Teško mi je reći, to je pitanje za trenera. Toplo nadam da će ostati u Tottenhamu. Oni su dokazane vrijednosti i uvjeren sam da će se opet izboriti za svoje pozicije.

Kompletan intervju pročitajte u Sportskim novostima!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:11