VLADO KOS/CROPIX
TRAŽENI EL TORO

RB Salzburg: Nudimo pet milijuna eura za Ramona Miereza!; Rusi: Mi za njega dajemo šest milijuna...

Za najboljeg strijelca hrvatske lige ne prestaju stizati ponude s eminentnih europskih adresa...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. lipanj 2021. 22:34

Amer Hiroš, Šime Gržan i Slavko Bralić su dobar početak. Osijek je prijelazni rok i prije njegova službenog početka otvorio s trojicom nogometaša (njihovu ukupnu vrijednost na tržištu Transfermarkt vrednuje 1,6 milijuna eura), koji su u Gradski vrt stigli “čistih papira”, odnosno, bez plaćene odštete, ali neće se zadržati samo na njima.

Ojačana konkurencija

Konkurencija u momčadi je pojačana, a u danima koji slijede očekuje se potpis barem još jednog veznjaka kojim će Bijelo-plavi potvrditi velike ambicije u idućoj sezoni.

Međutim, ambicije Osijeka u novoj sezoni neće sugerirati samo dolazak novih igrača, već i zadržavanje na okupu kostura momčadi koja je srušila mnoge klupske rekorde, prije svih Ramona Miereza. Osijek ima priliku za brzu zaradu na najboljem strijelcu i igraču Prve HNL prošle sezone, a za kojeg postoji nekoliko konkretnih ponuda.

Argentinac, međutim, nema ništa protiv ostanka, a nije nebitno ni što ljudi koji skrbe o njegovoj karijeri ne “forsiraju” odlazak iz Gradskog vrta, svjesni da se El Toro pod Bjelicom razvija brže nego ikad prije. Samo u jednoj sezoni u Osijeku zabio je više golova nego što je zabio u prethodna tri kluba za koje je igrao. S još jednom sezonom od 20+ golova, pogotovo potvrdi li svoju klasu i dobrim nastupima u Europi, pokazat će kako prva godina u Gradskom vrtu nije bila tek bljesak već njegov standard, a onda će biti itekako ozbiljna opcija za klubove iz liga Petice. Tada bi i njegova odšteta mogla i premašiti 10 milijuna eura, što je postavljeno kao donja granica njegovog odlaznog transfera. Rasplet je to kojem se nada i Nenad Bjelica jer u suprotnom i ne bi postavio iznos za svoga napadača, koja je mnoge klubove u startu izbacila iz igre za njegov potpis.

Neće ići za ‘kikiriki’

Pratili su, naime, Osijekova napadača kroz dobar dio prošle sezone predstavnici nekoliko europskih momčadi, a neki su se čak i odlučili za konkretne korake.

Austrijski prvak RB Salzburg ponudio je za Miereza pet milijuna eura, klub iz Rusije (a navodno je bilo riječ o jednom moskovskom klubu) pokušao je iznosom od šest milijuna, no Osijek je ustrajao na cijeni pred kojom su se momčadi nešto skromnijih financijskih mogućnosti morale povući.

Utihnule su tako i jedno vrijeme glasne špekulacije u španjolskim medijima o dolasku Argentinca u redove povratnika u španjolsku La Ligu, Mallorce. Naime, Mallorca nikada za nogometaša nije isplatila više od šest milijuna eura. A i tada se opekla...

Osijek ima vremena čekati pravu ponudu, a to ne vrijedi samo za Miereza, već i za druge osječke igrače za koje postoji interes na nogometnom tržištu, Mihaela Žapera i Ivicu Ivušića, koji također ne kriju kako bi barem još jednu sezonu ostali u Gradskom vrtu, a od kojih se klub spreman oprostiti samo u slučaju nemoralne ponude koju je nemoguće odbiti.

Ostao bi i Bočkaj

Zimus je postajao konkretan interes za Osijekova bombardera i miljenika navijača, Petra Bočkaja. I to s Bliskog istoka. U vrijeme dok je Alen Horvat vodio Al Nasr iz Rijada, trofejni i bogati klub koji bez problema isplaćuje odštete sa šest ili čak sedam nula, kontaktirano je čelništvo Bijelo-plavih. Potencijalni dogovor dva kluba propao je, međutim, onog trenutka kada je hrvatski trener dobio otkaz u jedom od najvećih nogometnih klubova Bliskog istoka.

Kako čujemo, i Bočkaj bi najradije još jednu sezonu proveo u redovima momčadi iz Gradskog vrta. U Osijeku se, naime, u posljednje četiri godine udomaćio, a nedavno i oženio...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:49