LIGA PRVAKA

Real na 'ukletom' Gerlandu igrao neriješeno, Anelka Chelseaju osigurao prolaz

Povijest je kazivala da će Real teško do pobjede protiv Lyona koji ih je do ove večeri svladao u sva tri navrata na svom stadionu, a u sva tri na gostovanjima izvlačio remi
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. veljača 2011. 09:54

Niti u sedmom pokušaju nogometaši Real Madrida nisu pronašli način kako svladati Lyonovu momčad. Na Gerlandu je u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka završilo bez pobjednika, 1-1.

Uzvrat se na stadionu Santiago Bernabeu igra 16. ožujka. Povijest je kazivala da će Real teško do pobjede protiv Lyona koji ih je do ove večeri svladao u sva tri navrata na svom stadionu, a u sva tri na gostovanjima izvlačio remi. Najsvježiji je onaj iz prošle godine kada je Lyon s 1-0 kod kuće i 1-1 na strani izbacio "kraljeve" u osmini finala natjecanja.

Ista faza Lige prvaka nudi "reprizu" u ovoj sezoni, s tom razlikom da se Madriđani kući vraćaju s "bodom" u džepu. Omogućio ga je Realu, na veliko razočaranje domaće publike koja ga je koju sekundu ranije pozdravila aplauzom, Karim Benzema. Francuski napadač bivši je igrač kluba s Gerlanda i igrač koji se ne može u potpunosti nametnuti u kombinacijama Realovog stratega Josea Mourinha.

Nije niti sada startao u udarnoj momčadi. Na travnjak je ušao 64. minuti umjesto Adebayora, a tridesetak sekundi kasnije zabio gol, svoj peti u šestoj utakmici u natjecanju, koji bi Realu mogao mnogo značiti. Jednake zasluge za pogodak kao i Benzema ima i Mesut Özil koji je osvojio jednu loptu na 20-ak metara od gola, probio obranu domaćina i dodao je Cristianu Ronaldu koji iz prve gura Benzemu u priliku. Lyonovo nogometne dijete uspjelo ju je i iskoristiti gurnuvši loptu pored Llorisa za 1-0.

Izjednačio je u 83. minuti Bafetimbi Gomis. Nakon izvedenog slobodnog udarca glavom ga je idealno poslužio Cris, a Gomisu nije bilo teško prevariti Casillasa zasvoj drugi gol u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Dodajmo tek da je Lyon imao nešto više prilika (13-7, 3-3 u okvir), ali i da su Realovi nogometaši dva puta uzdrmali okvir vratiju. Cristiano Ronaldo u 48. iz slobodnog udarca i Sergio Ramos glavom u 49. minuti, ostali su na korak do pogotka...

Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za francuski klub u čijim je redovima, od 77. minute nastupio i BiH-reprezentativac Miralem Pjanić.

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Lyon - Real Madrid 1-1 (Gomis 83 / Benzema 65)

Nogometaši Chelseaja pobijedili su u Kopenhagenu osmerostrukog i aktualnog danskog prvaka, København, s 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Oba pogotka za Chelsea postigao je francuski napadač Nicolas Anelka, u 17. i 54. minuti. Time je 31-godišnji napadač i bivši francuski reprezentativac stigao do brojke od ukupno 7 golova ove sezone u Ligi prvaka, čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca S amuelom Eto'om iz Intera.

Anelka je prvi pogodak postigao nakon pogreške i lošeg dodavanja Jesper Grønkjæra. Ukrao je loptu i sjurio se po desnoj strani, te je snažnim udarcem iz kaznenog prostora matirao domaćeg vratara Wilanda.

Chelsea je do kraja prvog dijela imao još tri prilike. Dva puta nije uspio Fernando Torres, a jednom Anelka.

Domaćini su početkom nastavka pokušali pritiskom doći do izjednačenja. No, presjekao ih je drugi gol koji je opet zabio Anelka. Frank Lampard progirao ga je dobrom loptom, a Francuz je, opet malo iskosa s desne strane, preciznim udarcem u suprotni kut još jednom svladao Wilanda.

Zanimljivo je spomenuti da je menadžer ''plavaca'' Carlo Ancelotti ostavio Didiera Drogbu na klupi. Uveo ga je u igru u 73. minuti umjesto Anelke.

København, koji prvi puta igra u nokaut-fazi Lige prvaka, je čak imao nešto više loptu u svom posjedu (53-47 %), no, gosti iz Londona su imali konkretnije napadačke akcije i zasluženo su stigli nadomak plasmana u četvrtfinale već nakon prvog dvoboja.

Danas smo odigrali dobro i ostvarili smo dobar rezultat. Bili smo koncentrirani na igru i dobro se pripremili za dvoboj. No, još ništa nije gotovo, ispred nas je novih 90 minuta i nema opuštanja - kazao je Ancelotti

Liga prvaka, prva utakmica osmine finala:

København – Chelsea 0-2 (Anelka 17, 54)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 14:35