Screenshot: Facebook
IZNIO I POGLEDE ZA BUDUĆNOST

'REKAO MI JE AKO GA NE PUSTIM DA ĆE BITI PSIHIČKI MRTAV ČOVJEK' Predsjednik Osijeka otkrio: 'Ne želim zaustaviti put mladog čovjeka'

IVAN MEŠTROVIĆ Predsjednik kluba iz Gradskoga vrta iznio poglede za budućnost osječkog prvoligaša
Piše: Darko RužićObjavljeno: 29. svibanj 2019. 15:50

Otvoreno je s novinarima razgovarao predsjednik kluba Ivan Meštrović o onom o čemu uglavnom u klubovima, pa i u Osijeku, nerado govore. O transferima, između ostalog.

- Naša je stvarnost da su transferi, oni izlazni, u 99 posto slučajeva, produkt želje igrača da odu. Kao predsjednik kluba mogu zaustaviti njihov odlazak, ali zaustaviti time i životni put mladog čovjeka, to neću. Kad je odlazio Borna Barišić, osobno ga je nazvao Steven Gerrard, nogometna legenda Engleske, trener kluba koji može puno više platiti nego Osijek. Nisam htio spriječiti njegov odlazak. Onda je sa željom odlaska u Glasgow Rangers došao i Eros Grezda. Rekao mi je da će ako ne ode biti psihički mrtav čovjek, ostaviti se nogometa. Slično je bilo i s drugim igračima koji su nas napuštali. Odlazili su zato jer su to htjeli i izabrali kao životni put - izjavio je predsjednik Meštrović.

I ovog će ljeta vjerojatno biti odlazaka iz Osijeka. Često se priča o ovom ili onom odlasku, Mirka Marića, pa kapetana momčadi Mile Škorića...

- Prodaja igrača temelj je klupske samoodrživosti. Ako me pitate kojeg igrača želimo prodati, reći ću vam da nema takvog, ni jednog ne želim prodati, ali ima onih koje ne možemo zaustaviti. Podigao sam letvicu, odavno se izjasnio da naši igrači više neće biti transferirani ispod cijene, a odredio sam da ona nije mala. Vidjet ću što će biti i hoće li za nekog doći prava ponuda, hoće li netko inzistirati na odlasku. Nisam ja bešćutna budala, prije budala nego bešćutan. Nemam moć zaustaviti onoga koji hoće otići. Ponavljam, prodajemo i prodali smo one koji ovdje nisu htjeli ostati. Ipak plivamo, ne tonemo, idemo čak i malo uzvodno. Veliki je uspjeh što smo klub s četvrtim budžetom u ligi, a izborili smo se za treće mjesto. Nećemo ni nagodinu imati drugačiji budžet, ali ajmo s njim biti drugi. Okrenimo se budućnosti, idemo zaboraviti sve ružno što je bilo, a bilo je toga. Idemo prionuti poslu i zajedno se radovati onom što će doći - kazao je predsjednik Meštrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 09:21