Prince Ampem

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SJAJNI PRINCE

‘Reprezentacija? Pa prvi smo, valjda to nešto znači, možda me i nazovu. A ovo vam ne znam objasniti...‘

Hoćemo li biti prvaci? To vam niti ja, niti bilo tko u klubu ne može obećati‘, rekao je Ampem.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. studeni 2021. 13:26

Objavili smo jučer podatak da je Ganac Prince Ampem igrač koji je odigrao najviše utakmica za Rijeku ove sezone. Što ne bi bilo nimalo neobično da Prince nije tek stigao na Rujevicu, da do ove sezone ima tek jednu prvoligašku sezonu u dresu momčadi Šibenika i nije još imao priliku susresti se s ambicijama kluba s vrha prvenstvene ljestvice.

Pun pogodak

Sve u svemu, pokazuje se kao odlična Rijekina akvizicija.

- Nisam znao za taj podatak, lijepo je čuti da je tako i to je samo još jedan dokaz da je moj dolazak u Rijeku bio pun pogodak - priča zadovoljno Ampem, ali i dodaje da nije iznenađen svojom brzom prilagodbom na Rujevici i odličnim početkom aktualne natjecateljske sezone.

- Kad sam dolazio u Rijeku imao sam dobar osjećaj, očekivao sam da će sve biti dobro. Pun sam samopouzdanja, znam koliko vrijedim i što mogu i od prvog dana sam počeo ambiciozno, uz puno rada i usvajanja svega što trener kaže. Nije se bilo teško naviknuti na grad, ljude, suigrače, lijepo mi je u Rijeci, zadovoljan sam kako se sve odvija.

Koja je tajna Rijeke? Rijetko su očekivali ovako dobar prvi dio sezone, pogotovo da će Rijeka biti na samom vrhu?

- Ha, koja je tajna... Nema tajne. Jednostavno, odlično radimo, treniramo, imamo disciplinu u igri, koju zahtijeva trener Tomić i to odlično funkcionira. Imamo i odličnu atmosferu u momčadi, pravi su odnosi među nama igračima, osjećamo podršku navijača, vlada jedna sjajna, pozitivna energija. I to se onda vidi i na rezultatima.

image

Prince Ampem

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Pa dobro, koliko ova Rijeka može izdržati u tom ritmu? Može li do kraja, do naslova prvaka?

- Gledajte, ne mogu niti ja, niti bilo tko u klubu, nešto takvo obećati, reći da ćemo biti prvaci. Naravno da je lijepo biti na vrhu ljestvice i da bismo voljeli tu čim dulje ostati. Ali, jedini je recept, kao i dosad, da idemo utakmicu po utakmicu, razmišljamo samo o onoj prvoj sljedećoj. Svjesni smo da nas čeka još puno izazova, ne do kraja sezone, nego i do kraja polusezone i zato ne možemo razmišljati predaleko, već o prvoj sljedećoj utakmici.

A to je ova u subotu u Kupu, protiv Oriolika?

- To su uvijek zahtjevne i teške utakmice, dočekat će nas motivirani domaćin, ne smijemo olako shvatiti taj susret, moramo ga odraditi ozbiljno i vjerujem da tada rezultat neće izostati.

Stvara li činjenica da je Rijeka na vrhu ipak određen pritisak, drugačije je kad si prvi, a drugačije kad nekoga loviš?

- Iskreno, ne osjećam takvu vrstu pritiska, niti smo mi time opterećeni. Kažem, jedini je put da razmišljamo iz utakmice u utakmicu, a imamo i podršku navijača, koji su uz nas i nema razloga za nekim dodatnim pritiskom. Dobro treniramo, napredujemo, veselimo se nogometu i radimo ono što volimo i dajemo maksimum, to je najvažnije. A dokle će nas to na kraju dovesti, vidjet ćemo...

Vjeruje li da Rijeka može na kraju sezone srušiti Dinamo ili su Modri još uvijek po tom pitanju nedodirljivi?

- U nogometu je sve moguće, treba vjerovati. A hoće li se dogoditi... U svakom slučaju, HNL je sve bolja liga, sve je više teških protivnika i neizvjesnih utakmica, nikome neće biti lako. Dugačka je sezona pa, opet ponavljam, idemo korak po korak.

Dobar znak

Rijeka ima najbolji napad lige, ali je obrana puno toga primila.

- Ne znam to objasniti, dogodi se, ima u nogometu takvih razdoblja i utakmica. U zadnje dvije utakmice nismo primili gol, to je dobar znak, radimo na treninzima i na fazi obrane, vjerujem kako ćemo u tom segmentu također biti bolji u utakmicama koje dolaze.

Prate li Ampema u Gani, je li se čuo s kime, vjeruje li da preko Rijeke može doći i do reprezentacije?

- Apsolutno vjerujem! Znam da Ganski nogometni savez ima skaute i trener koji prate igrače po Europi, a znam i da je Rijeka sigurno rang kluba iz kojega se može doći do reprezentacije. Pa, prvi smo trenutno u Hrvatskoj, to sigurno nešto znači, hrvatski nogomet prati se u svijetu. To mi je također motiv, da se pokažem, da igram što bolje mogu pa, tko zna, možda me nazovu iz Gane. Nipošto nije nemoguće da igrač Rijeke zaigra u reprezentaciji moje zemlje - podvukao je Ampem.

Pavičić desetak dana aut, hoće li biti spreman za Hajduk?

Stigla je i potvrda, ozljeda Domagoja Pavičića nije toliko ozbiljna da bi ga čekala dulja stanka, ali je mišić ipak načet i Pavičića čeka desetak dana oporavka. Rijeka igra s Hajdukom na Rujevici u nedjelju 21. studenoga, znači, po sadašnjim prognozama, Pavičić bi možda mogao koji dan ranije u trening, međutim, objektivno, njegov je nastup protiv Hajduka ipak još uvijek upitan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 17:21