Izet Hajrović
 GORAN MEHKEK/CROPIX
ZIMSKA KUPOVINA

Reprezentativac s Kariba na meti je Dinama, ali taj transfer najviše ovisi o - Izetu Hajroviću!?

Centralni napadač koji može igrati i na obje krilne pozicije mogao bi ove zime završiti u Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. prosinac 2020. 16:44

Nema vijesti o mogućim transferima u Maksimirskoj 128. Niti o odlaznima, niti o dolaznima. Kako smo već pisali, neće ih previše niti biti ove zime, za njima nema potrebe, niti u jednom, niti u drugom smjeru. To naravno ne znači da su se u plavom domu ne prate igrači na raznim adresama, to je uobičajeni posao koji traje praktički cijele godine.

Prije nekog vremena SN su pisale da modri klub pregovara s Levskim iz Sofije oko transfera Nigela Roberthe (22), napadača s Curacaa, rođenog u Nizozemskoj. Robertha je prošao omladinsku školu Feyenoorda, igrao je i za mlađe selekcije Nizozemske, za Feyenoord je još sa 17 godina upisao i jedan nastup u Eredivisie.

Nije se tamo uspio potpuno nametnuti, otišao je u Cambuur, a od ljeta 2019. član je bugarskog Levskog. Prošle sezone zabio je u 24 utakmice 11 pogodaka, ove sezone u prvenstvu je u 13 susreta dvaput bio strijelac, tri puta je asistirao. Robertha je centralni napadač koji može jako uspješno igrati na desnom, ali i na lijevom krilu.

Te krilne pozicije su možda jedine pozicije za koje bi u plavom domu mogli kazati da ih se treba nadopuniti s još nekim igračem. Saznajemo da je Robertha i dalje igrač o kojem se u Dinamu razmišlja, te da bi se eventualno moglo dogoditi da na koncu dođe do Maksimira. Kao što ste vidjeli, statistika mu kao napadaču nije previše impresivna, pa je jasno pitanje bi li zaista bio pojačanje ako se aktualni prvaci odluče za njegovu kupovinu.

Ipak, navodno ne bi trebao biti ni preskup, manje od milijun eura, neki bugarski izvori tvrde da bi ga Levski pustio i za 500 tisuća (na Transfermarktu mu je vrijednost 1,3 milijuna eura), pa stoga i ne predstavlja neki veliki rizik.

Inače, od prošle godine Robertha je reprezentativac Curacaa, ali još nije stigao upisati nijedan nastup. Eventualno dovođenje tog igrača zavisi i od - Izeta Hajrovića. Hajro se pri kraju polusezone pokazao kao igrač koji itekako može koristiti Modrima, ali isto tako je moguće da su te njegove igre zapale za oko nekom klubu koji bi ga želio vidjeti u svojim redovima, pa nije nemoguće da se realizira njegov zimski transfer. No, pričekajmo da mercato starta...

image
Nigel Robertha
SCREENSHOT TWITTER

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:45