Posebni dres nogometaša Rijeke u kojima će u nedjelju pred svojim navijačima istrčati na Rujevici u ligaškom dvoboju sa Šibenikom
 HNK Rijeka
ZA OKRŠAJ PROTIV ŠIBENIKA

Retro-izdanje objedinjujuje povijest od 1906: Rijeka će protiv Šibenika zaigrati u posebnim dresovima

Dresovi simboliziraju prikaz svih klubova čiji je Rijeka nasljednik u posljednjih 115 godina
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. kolovoz 2021. 12:15

U nedjelju će nogometaši Rijeke u prvenstvenom okršaju na Rujevici ugostiti momčad Šibenika (21 sat), nogometaši Gorana Tomića pokušat će upisati tri nova boda na svom travnjaku. I to u neobičnim dresovima! Naime, Riječani će, posebno za ovu zgodu, nastupiti u retro-dresovima, koji simboliziraju prikaz svih klubova čiji je Rijeka nasljednik u posljednjih 115 godina.

Povijesni grbovi

U posljednje se vrijeme, naime, kao godina osnutka HNK Rijeka ističe 1906. godina, iako još uvijek postoje prijepori je li to točno ili ne. Uglavnom, na dresu će biti istaknute boje i povijesni grbovi Glorije, Olympije, Fiumane, Kvarnera i Rijeke, pa će tako protiv Šibenika Riječani na Rujevici istrčati u majicama šarenih boja.

Na tom će dresu biti zastupljene crna, bijela, plava, žuta, bordo, zelena i današnja plavo-bijela boja. Ovo je posebno izdanje dresova izradio španjolski proizvođač sportske opreme Joma, službeni marketinški partner kluba s Rujevice, po vizualnom rješenju Marka Perožića (agencija Fabula).

Nedjeljna će akcija, kao svojevrsna počast klubovima koji su prethodili ovoj Rijeci do današnjeg dana, zapravo biti nastavak na monografiju “Rijeka bijelih snova”, kojom je prošle godine, uz pomoć brojnih suradnika i glavnog urednika “Naklade Val”, Dragana Ogurlića, objedinjena povijest nogometa u Rijeci.

Na dresu će, nadalje, biti istaknuti i brojni simboli riječke povijesti, poput morčića, riječke trobojnice, dvoglavog orla s grba Grada Rijeke, kao i grbovi svih spomenutih klubova prethodnika Rijeke. Svaki će rukav dresa krasiti s jedne strane riječki orao, a s druge morčić, poznati simboli grada Rijeke, ne samo nogometnog kluba. I time se želi pokazati povijesna povezanost grada sa svojim klubom. A na poleđini dresa bit će ispisana 1906. godina, kao godina osnutka i začetak današnje Rijeke.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti taj neobičan dres na igračima Rijeke. Od ponedjeljka će navijači moći kupiti retro-dres u klupskom fan-shopu, po cijeni od 500 kuna, dok će cijena za članove HNK Rijeka biti 350 kuna. U prodaji će biti i replika retro-dres, po cijeni od 115 kuna.

Promotivne cijene

A klupski sponzor, Sava Osiguranje, omogućit će članovima Rijeke da besplatno dođu do tog dresa, ugovore li u toj tvrtki osiguranje po promotivnim cijenama nižim 30 posto. Ova će marketinška akcija trajati do kraja sezone, do svibnja 2022. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:59