Sjajni Robert Murić opet je zabio

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
UVJERLJIVI BIJELI

Riječani bez problema matirali Goricu, Murić briljantnim potezom stavio točku na i sjajne predstave

Matej Vuk zabio je dva pogotka, Obregon i Murić zabijali po jednom u nastavku umaških priprema.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 19. siječanj 2022. 16:56

RIJEKA: ND GORICA 4:0 (Obregon 1', Vuk 29'-11m, 35', Murić 76')

UMAG Stadion kampa Stella Maris. Bez gledatelja. Sudac: Daniel Starčević (Pula).

RIJEKA: Zlomislić - Krešić, Velkovski, Galović - Tomečak, Pavičić, Liber, Merkulov - Abass, Obregon, Vuk. Još su igrali: Prskalo, Murić, Ampem, Lepinjica, Čerin, Vučkić, Simčić, Bilić, Bušnja, Dujmović, Selahi, Ameti, Djibrilla. Trener: Vjekoslav Miletić.

ND GORICA:Likar - Gomizelj, Agić, Cerovec, A.Marinič - Frešer, Baruca, Marc, L.Marinič - Krajnc, Vekić. Još su igrali: Radikon, Podgornik, Korišec, Mevlja, Laščak, Prodanović, Hrka, Ahmetaj, Leban, Velikonja, Zukanović. Trener: Miran Srebrnič.

Nogometaši Rijeke u trećoj su pripremnoj utakmici tijekom umaških priprema stigli do druge pobjede, bez ikakvih poteškoća rezultatom 4:0 svladana je ND Gorica, vodeća momčad slovenske Druge lige.

Lopta je praktički tek krenula s centra u posjedu slovenskih nogometaša, a Rijeka je povela i naznačila da će ovo biti jednosmjerna utakmica, koja će dobro doći igračima poput Pavičića, Obregona i Tomečaka, a kojima su ovo prve natjecateljske minute na pripremama - prva dva susreta propustili zbog viroze koja "caruje" u riječkim redovima. Inače, svi igrači se redovno testiraju, korona na sreću nije stigla do Umaga, no visoka temperatura odvojila je brojne igrače od svakodnevnih treninga.

Upravo je potonji dvojac sudjelovao u akciji vrijednoj vodstva, Tomečak je presjekao jednu povratnu loptu i glavom odmah u šansu gurnuo Kolumbijca u redovima Bijelih, koji je u 24. sekundi susreta iskosa s 10-ak metara puca neobranjivo za vratara Likara - 1:0.

Igrači Gorice teško su izlazili na kraj s riječkim naletima, nizale su se riječke prilike kao na tvorničkoj traci poput one Obregona glavom na ubačaj Merkulova s lijeve strane u 18. minuti ili one iz 24. minute kada je Liber ubacio za Velkovskog, a idući pogodak stigao je devet minuta kasnije. Abass se sjurio u kazneni prostor, Marinič ga nepropisno zaustavio, bio je to treći ukupno jedanaesterac u tri susreta Rijeke i prvi realizirani na pripremama u Umagu. Matej Vuk bio je siguran, vratar Likar pročitao je stranu, ali nije bilo "likarije" za jak i precizan udarac, Rijeka je u 29. minuti povela s 2:0.

Već šest minuta kasnije Vuk je stigao do svog drugog pogotka na susretu. U 35. minuti Tino Agić, igrač Rijeke na posudbi u Gorici (otac Jasmin bio je veznjak Rijeke i Dinama, op.a.), darovao je suigrače jednom promašenom loptom u zadnjoj liniji. Brzonogi Vuk iskoristio je poklon i s lijeve strane s desetak metara pored istrčalog Likara loptu šalje u nebranjenu mrežu - 3:0. Inače, Slovenci u prvom dijelu niti jednom nisu zapucali prema vratima Martina Zlomislića, koji je danas bio starter na golu Rijeke.

Ritam susreta očekivano je pao u nastavku susreta, Rijeka je gospodarila terenom, nije protivniku dozvolila niti jednu izrazitu šansu, a jednu od nekoliko u nastavku Robert Murić pretvorio je i u konačnih 4:0. Ušavši u nastavku susreta Murić je na svojoj prirodnoj desnoj strani čekao i dočekao priliku za još jedan pogodak, riječki Zagorac u 76. minuti susreta prošetao se kaznenim prostorom gostiju i napravio ono što svi znaju da će napraviti, a gotovo ga je nemoguće u tome spriječiti – poentirao ubojitom ljevicom s petnaestak metara za uvjerljivu pobjedu Rijeke i epitet najboljeg strijelca priprema s tri pogotka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 21:19