DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘ZNAMO KVALITETU DINAMA...‘

Riječani odgađaju šampionski ples Modrih? ‘Nikome ne priznajemo da je protiv nas favorit na Rujevici‘

Od dolaska Gorana Tomića na klupu Rijeke samo je Dinamo osvojio više bodova od Bijelih u HNL-u.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. svibanj 2021. 17:57

Na Rujevici su posve okrenuti nedjeljnom derbiju s Dinamom, bolni poraz u Splitu potanko je analiziran i izvučene su neke pouke. Trener Rijeke, Goran Tomić, kaže:

- Nadam se da do kraja prvenstva više nećemo ponoviti tako slabo izdanje poput onoga u prvom poluvremenu utakmice s Hajdukom. Bilo je previše pogrešaka, nismo dobro izgledali s loptom u nogama, niti smo se dobro postavljali bez lopte, nismo izgledali kao momčad. No, dogode se takvi dani, to definitivno nije bila Rijeka kakva objektivno, po kvaliteti svojih igrača, može biti - zatvorio je Tomić poljudsku priču.

Jedan pravi kiks

U srijedu su Hajduk i Dinamo remizirali u Splitu i taj rezultat svakako je išao Rijeci na ruku. Hajduk, naime, nije upisao sva tri boda i nije se previše približio Riječanima, koji drže četiri boda prednosti u toj utrci za četvrtim mjestom. Istodobno, Gorica bježi Rijeci četiri boda u lovu na treću poziciju...

- Taj nam je remi odgovarao, ali ne gledamo previše što rade drugi. Ovisimo sami o sebi, sami sebi moramo biti najvažniji i ne smijemo čekati nečiji eventualni posrtaj. Pred nama su još četiri utakmice, moramo izvući maksimum i osvojiti što više bodova. A onda ćemo vidjeti kakva će biti situacija na ljestvici.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

U nedjelju ste domaćini Dinamu, kojem pobjeda možda donosi i matematičku potvrdu novoga naslova prvaka?

- Bit će Zagrepčani strahovito motivirani i morat ćemo odigrati svih 90 minuta na visokoj razini. Vjerujem da moja momčad može adekvatno odgovoriti, svjesni smo Dinamove kvalitete, ali nikome ne priznajemo da je protiv nas favorit na našoj Rujevici.

Tomić je, podsjetimo, došao u Rijeku 1. ožujka i u nešto više od dva mjeseca vodio je momčad na ukupno 12 utakmica, deset prvenstvenih i dvije u Kupu. Jedini je pravi kiks bila eliminacija u polufinalu Kupa u Puli, a u tih je deset prvenstvenih dvoboja Tomić s Rijekom osvojio ukupno 20 bodova, ostvarivši šest pobjeda i dva remija, a pretrpio je dva poraza. U tom je razdoblju samo Dinamo osvojio više bodova od Rijeke (26), koja je na drugoj poziciji s upisanih 20 bodova izjednačena s Osijekom, ispred Hajduka (16), Gorice (13), Istre (11)...

- Načelno sam zadovoljan onime što smo napravili, poraženi smo u prvenstvu samo protiv Dinama i Hajduka u gostima, a od šest pobjeda, četiri smo ostvarili u gostima. Imali smo, do posrtaja u Splitu, niz od sedam utakmica bez poraza (šest pobjeda i jedan remi, op. a.) i doista smo dosta toga dobroga napravili, iako ne prestaje boljeti eliminacija iz Kupa. No, kad se sjetimo u kakvoj je teškoj situaciji bila Rijeka, moram biti zadovoljan, jer smo izašli iz te “crne rupe”, potrošivši mnogo energije da se vratimo na pobjedničku stazu. Standardizirali smo momčad i to je svakako bilo najvažnije što smo napravili, taj je cilj ostvaren. I kad smo to učinili, postalo je jasno da nam nedostaje širine u rosteru na krilnim pozicijama, jer je ova momčad ipak slagana za neki drukčiji sustav igre od onoga kakvoga ja želim.

Vrti se 14-15 igrača

Hoće li biti promjena u sastavu za dvoboj s Dinamom, u odnosu na momčad koja je izgubila u Splitu?

- Ne isključujem tu mogućnost, uvijek gledam na treninzima tko je u najboljoj formi i držim se tog načela. Međutim, iskristaliziralo se da trenutačno možemo ozbiljno računati na 14-15 igrača i oni se “vrte” u momčadi. Ima u našoj svlačionici još potencijala, ali u ovom, zgusnutom ritmu igranja, jednostavno nemamo vremena za neke probe i eksperimente, tako da sigurno do kraja sezone neće biti opipljivog “pretumbavanja” po sastavu - kaže Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:24