DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PLANOVI S RUJEVICE

Riječani u potrazi za novom desetkom krenuli po igrača Dinama, jedna bi stvar mogla predstavljati problem

Predsjednik Mišković spreman je posegnuti duboko u džep kada je iskusni napadač u pitanju
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. svibanj 2021. 10:00

Damir Mišković čvrsto se drži vizije u kojoj bi Rijeka sljedećih godina bila momčad oslonjena na spoj iskustva i mladosti. “Pet mladih igrača u udarnoj postavi, te još njih šest, sedam na klupi”. To je zadatak koji je Mišković postavio ispred Srećka Juričića i Ivana Mancea. I tako treba na Rujevici gledati predstojeći prijelazni rok, u kojem trener Tomić teško može računati na provjerena pojačanja.

Rijeka sljedeće sezone želi svesti budžet na najviše 10 milijuna eura. U ovoj je iznosio oko 12 milijuna...

Zavirimo li u riječku svlačionicu, lako ćemo spoznati da je Miškovićev plan itekako ostvariv. Smolčić (20), Jurišić (19), Braut (18), Lepinjica (21), Liber (20), Čerin (21), Vuk (20)... Redom mladi igrači, koji uglavnom već imaju dobro prvoligaško iskustvo. Na golu bi podršku trebali imati u jednako mladom, a već dokazanom Labroviću (21), a proljetos je dogovoren i dolazak Princea Ampema (23), krilnog igrača Šibenika, koji također pripada krugu mladih.

Za sada je sigurno da Rujevicu napuštaju Nevistić i Štefulj, koji su potpisali za Dinamo. U Maksimir se sigurno vraća Menalo, a vjerojatno i Kulenović. Andrijašević i Capan također su se već oprostili, oni će sreću potražiti u inozemstvu. Drmiću završava posudba, iako se on nada da će i sljedeće sezone igrati na Rujevici, ali Norwich je taj koji će odlučiti o njegovoj sudbini. Doduše, Rijeka će sigurno napraviti sve što može da ga zadrži, a to će iziskivati dosta veliki trošak za riječke prilike.

Veliki potencijal

Recimo da je Mišković spreman posegnuti duboko u džep kada je Drmić u pitanju jer zna koliko mu je pozicija centarfora krucijalna. Tomečaku (31) je istekao ugovor, lako je moguće da i on ode.

Što se eventualnih transfera tiče, u velikom izlogu je Lončar (24), iza kojeg je odlična sezona, te je na meti nekoliko klubova. Ima nešto upita oko Murića (24) i Pavičića (27), ali to je na dugom štapu. A podrazumijeva se da su svi igrači na prodaju ako dođe dobra ponuda.

Kako se Andrijašević već oprostio, Rijeka je u potrazi za novom “desetkom”. Ustvari, već ga je pronašla i to u - Maksimiru. Riječ je o Niki Jankoviću (19), ofenzivnom veznjaku koji bez problema može funkcionirati i kao krilni igrač. Janković je u prošloj sezoni igrao za tri momčadi. Startao je u Dinamu II u Drugoj ligi, u njemu je skupio 20 nastupa uz četiri zabijena pogotka. U zimskoj stanci otišao je u Slaven Belupo, ali tamo se brzo ozlijedio pa je prikupio tek nekoliko minuta. U međuvremenu je igrao i za juniore Dinama, a ostao je upamćen po sjajnim igrama u dvije utakmice s Hajdukom na Poljudu. U prvenstvenoj je zabio dva gola te jedan namjestio u 3:2 pobjedi, da bi u polufinalu kupu zabio Hajduku još jedan krasan gol u 3:1 slavlju Modrih.

Janković je veliki potencijal koji nestrpljivo čeka pravu šansu u prvoligaškom društvu, a jasno je da će u Dinamu u novoj sezoni teško dočekati. Stoga na Rujevici vide priliku da baš s Jankovićevim dovođenjem do kraja zatvore već realizirane transfere s Nevistićem i Štefuljom.

Dinamo je Rijeci već isplatio četiri milijuna eura, prepustio joj je mladog beka Jurišića, a dužan joj je još jednog svog igrača. Rijeka je pak čvrsto zagrizla za Jankovića. Koliko čujemo, mladi igrač spreman je otići na Rujevicu, ali problem bi mogao biti to što on radije na posudbu, a ne na aranžman s kompletnim otkupom ugovora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:36