Duje Klaric / Hanza Media / Hanza Media
'NA PREKO STO POSTO'

RIJEČKI TUŽNI JUNAK ZBOG KARTONA PROPUŠTA 'SLAVLJENIČKU' UTAKMICU Dajemo iznad svojih mogućnosti, ali nismo bahati! Na zemlji smo, ništa nije gotovo

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. svibanj 2017. 17:48

Marko Vešović u nedjelju će protiv Cibalije biti junak koji će nedostajati! Kao Michael Ballack u onom finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine u koje je dovukao Njemačku, ali ga i u suzama gledao s tribina zbog tri žuta kartona.

Ista je priča i s Vešovićem, koji je protiv Slavena Belupa bio prvi među jednakima u rušenju koprivničkog prokletstva i otvaranja Riječanima vrata raja.

Nebitno je pritom je li zabio ili namjestio pogodak ili je “samo“ dvostruki asistent. U službenom zapisniku pogodak je pripisan njemu iako je dojam da je loptu iza linije ugurao Mario Gavranović. Sasvim nebitno, budući da je Rijeka ostvarila pobjedu poslije koje je još samo mali korak dijeli do osvajanja naslova prvaka. Koliko im je trijumf u Koprivnici značio najbolje oslikava scena nakon posljednjeg Mlakarovog zvižduka kada su igrači popadali na koljena i podigli ruke u zrak...

- Iskreno govoreći dajemo iznad svojih mogućnosti, igramo na preko sto posto... Utakmica protiv Hajduka je ostavila traga, ova još više, ali ne samo zbog fizike, tu su i silne emocije, psiha, a onda je još teže. Pogotovo što sami protiv svih bijemo tu našu bitku, nije nimalo lako, ali pokazali smo od čega smo stvoreni i napravili da sve bude u našim rukama. Mislim da ćemo ponoviti partiju iz Koprivnice i dočekati da se popnemo na tron - kaže Marko Vešović.

Rijeka je utakmicu u Koprivnici odradila kao momčad koja zna po što je došla, brzo pokazala gard prvaka i niti u jednom trenutku pobjedu nije dovela u pitanje.

- Možemo reći da smo na najbolji mogući način odradili posao, utakmica je s naše strane bila na visoko profesionalnom nivou. Dosta je bilo sumnji zbog jedne neugodne tradicije, ali ušli smo s dosta agresije, bili kompaktni, uzimali druge lopte, zabili dva gola na vrijeme i mislim da smo zasluženo slavili.

Fenomenalan osjećaj

Simbolično, Rijeka je na korak do naslov prvaka došla u Koprivnici, na travnjaku koji je prošle sezone srušio sve trofejne ambicije. Dva remija u prvenstvu pa težak poraz u Kupu poljuljali su bijeli brod koji je iz oluje izašao još jači.

- Pamtili smo sve to što nam se događalo u Koprivnici, znali da je domaćin dobra momčad, ali i da držimo sve u svojim rukama. Još nas jedna utakmica dijeli do ostvarenja sna, osjećaj je fenomenalan, ali još moramo biti koncentrirani na ono što nas očekuje.

Vešović je jedan od prvih u riječkoj svlačionici koji su grmjeli da će Rijeka biti prvak. Nakon onog remija na Maksimiru nije birao riječi…

- Pokazali smo i dokazali sto puta da smo najbolji u ligi, sada nam još treba samo ta jedna potvrda. Cibaliju ćemo respektirati maksimalno kao i svakog suparnika, ne sumnjam da ćemo od prve krenuti maksimalno i potvrditi se po tko zna koji put ove sezone.

Iako su svi uvjereni da će Rijeka u nedjelju napraviti još taj jedan mali korak koji njoj ove sezone nedostaje, euforija apsolutno ne stanuje u riječkoj svlačionici. Među navijačkim pukom nemoguće je istu zauzdati, ali svlačionica je po tom pitanju mirna.

- Znamo na koji smo način došli do ovoga, ali nema euforije, ona nam ništa dobroga nije donijela, posebno prije utakmice s Istrom 1961. Realni smo, čvrsto na zemlji i nismo bahati. Još apsolutno ništa nije gotovo, kao što nije bilo kada smo imali osam bodova prednosti pa su svi govorili da smo prvaci ili nakon Lokomotive kada za mnoge više nismo bili. Normalni smo ljudi, igrači i mislim da to govori kolika je veličina ove momčadi. Cibaliju ćemo maksimalno respektirati i napraviti sve da nakon utakmice budemo oni koji će slaviti - zaključio je Marko Vešović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 03:30