Srdjan Vrancic / CROPIX
NEMA KOGA NIJE BILO

RIJEČKOM SLAVLJU U DERBIJU UŽIVO SVJEDOČILA BROJNA POZNATA LICA DOMAĆE I SVJETSKE NOGOMETNE SCENE Evo tko se sve u zatekao na maksimirskim tribinama

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. travanj 2018. 16:56

Kulise istočne tribine bile su privlačnije nego inače, šušur oko stadiona ukazivao je da bi Maksimir napokon mogao vidjeti jednu utakmicu s više gledatelja, ipak je to dvoboj (još uvijek) aktualnog i (vjerojatno) budućeg prvaka. Na kraju, službeni brojači stigli su do brojke 5017. Za maksimirske prilike više od prosjeka, ali za vrijednost utakmice ipak premalo. Bad Blue Boysa na sjeveru i dalje nema, Armade na jugu tek tristotinjak, nije to sezona u kojoj se Riječani bore za naslove pa da njihovi navijači popune čitavu tribinu.

Mance neobično miran

I bila je komorna atmosfera do 22. minute, bio je to maksimirski mir, a onda su se probudili Riječani, počeli navijati za svoje ljubimce. Nije im mogao nitko parirati, tek koji put zapljeskali su s istoka, jednom ili dvaput začulo se “Dinamo, Dinamo”. Na poluvremenu su, pak, Modre ispratili pritajeni zvižduci. Sveukupno, ugođaj više za revijalnu, pripremnu utakmicu, nego za prvenstveni dvoboj koji nazivamo derbijem.

Takav ambijent očito je utjecao i na Ivana Mancea, strastvenog i temperamentnog predstavnika riječkog kluba, koji je veći dio utakmice prosjedio na klupi, bez vike i protesta. Ne znamo pamti li on kad je zadnji put odgledao do kraja susret u Maksimiru s te pozicije. Pokušao je Soudani, nakon jedne Dinamove kontre u drugom poluvremenu, koja je završila promašajem, probuditi maksimirske tribine. Počeo je mahati, tražiti podršku, dobio je nekoliko “Dinamo, Dinamo!”, ali i to je buđenje bilo kratkog daha. Dinamo je ganjao izjednačenje, bez ikakvog impulsa s tribina.

Stigao i Srna

Inače, u Maksimiru smo vidjeli nekoliko velikih nogometnih imena. Bio je tu Zlatko Kranjčar, koji je stigao sam. Pitali smo za sina Niku.

- On je na Braču, odmara se. Dosta je bila “krampanja”, zaslužio je odmor - našalio se dobro raspoloženi Cico.

U loži je susret gledao i izbornik Zlatko Dalić u društvu pomoćnika Dražena Ladića. Dalićev Varaždin izgubio je nešto ranije u Gorici u drugoligaškom derbiju, izbornik je u Maksimir došao “popraviti raspoloženje” i pogledati kako se razvijaju reprezentativni kandidati. Imao je peh da su, osim Livakovića, od potencijalnih reprezentativaca igrali samo Bradarić i Leovac. Odjurio je Dalić, ne znamo je li otišao zadovoljan. Bio je na derbiju i Darijo Srna, a također i Eidur Gudjohnsen. Mogli ste jučer pročitati u SN da je legendarni Islanđanin u Zagrebu, surađuje s HNTV-om na jednom projektu pa je iskoristio priliku i pogledao utakmicu. Oni koji su ga prepoznali, tražili su selfie ili autogram, Gudjohnsen je u Maksimiru izazvao dosta simpatija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:16