TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
FINIŠ HNL-a

‘Rijeka i Hajduk su u najboljoj poziciji! Dinamo? Ne mogu tvrditi ni da će sigurno dobiti Dragovoljac...‘

‘Splićani su imali sportske sreće, oni su onu utakmicu koju su dobili u nadoknadi trebali izgubiti‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. prosinac 2021. 14:28

Jučer smo vidjeli što se dogodilo na Rujevici. Kako sad stoje stvari do konca jesenske polusezone, tko će od “velike četvorke” našeg nogometa otići na zimsku stanku s prvog mjesta, tko će biti drugi, treći, četvrti? Postoje li neke nagazne mine za Rijeku, Osijek, Hajduk i Dinamo? O tome smo jučer porazgovarali s Igorom Pamićem...

- Dakle, kad gledam ovaj raspored, tko s kime igra do konca jeseni, mogu samo kazati da se nikome od velike četvorke unaprijed ne mogu upisati bodovi. Ove sezone je situacija takva, pa vidjeli smo koliko je bilo rezultata koje možemo nazvati iznenađenjima!? Nitko ne može bodove planirati unaprijed, neke utakmice bi mogle biti jako bolne za vodeću četvorku - kaže nam Pamić.

Veli da bi u ovom trenutku mogla biti najvažnija trenutačna forma...

- Po trenutačnoj formi u najboljoj su poziciji Rijeka i Hajduk. Ta forma nije zanemariva, ona bi mogla odlučiti o poretku na kraju jeseni. Rijeka je po meni malo neočekivano tamo gdje jest, dok je Hajduk u naletu. Međutim, nakon pobjede nad Dinamom, vlada euforija, a ponekad to može biti opasno. Kad se radi o Osijeku, bit ću malo i bezobrazan, on nije siguran da će ikoga dobiti, pa niti Šibenik kod kuće. Mogu dobiti svakoga, ali isto tako i od svakoga izgubiti. Ne govorim sad samo o koncu jeseni, Osijek po meni neće izdržati kompletnu sezonu u borbi za naslov prvaka.

Onda je opet pričao o Hajduku...

- Splićani su imali sportske sreće, oni su onu utakmicu koju su dobili u sedmoj minuti sudačke nadoknade trebali izgubiti. Nakon toga se sve promijenilo, dobili su Dinamo i sad su svakako ozbiljni favoriti za jesensku titulu. No, isto tako, sad su pod pritiskom, od njih se očekuje da pobijede i Lokomotivu i Osijek. Hajduk može osvojiti svih šest bodova, ali isto tako samo jedan ili - nijedan. Mali je korak od euforije do pada...

A kako vidi Dinamo?

- Dinamo može osvojiti svih devet bodova, ali također može opet negdje kiksati. Pa, vidjeli ste koliko je krivih koraka napravio... I Dinamo je pod pritiskom jer zna da svaki novi kiks može biti dramatičan u borbi za titulu. Recimo, zar ih Slaven Belupo već nije pobijedio u Maksimiru? Ili Istra uzela bod? Pali su i protiv Lokomotive. Ne mogu biti sigurni da će sve svoje protivnike pobijediti do kraja polusezone. I da, Dinamo sada nema širinu. Makar, po meni je nema niti jedan od klubova velike četvorke. No, kad smo kod Modrih, oni također ne mogu tvrditi da će sigurno dobiti Hrvatski dragovoljac jer je trenutačno Dinamo u letargiji. Ne samo momčad, nego i kompletni klub - zaključio je Pamić.

TKO S KIME DO KRAJA

19. KOLO

Rijeka - Gorica, Istra 1961 - Hrvatski dragovoljac, Dinamo - Slaven Belupo, Lokomotiva - Hajduk, Osijek - Šibenik.

4. KOLO

(zaostala utakmica):

Istra 1961 - Dinamo.

20. KOLO

Gorica - Šibenik, Hajduk - Osijek, Slaven Belupo - Lokomotiva, Hrvatski dragovoljac - Dinamo, Rijeka - Istra 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 00:07