Foto: Matija Djanesic / CROPIX
OSTALO NA PAPIRU

RIJEKA I HAJDUK ZAJEDNIČKI PODIGLI GLAS, PA DOBILI GLATKU ODBIJENICU Evo zašto su iz HNS-a spustili rampu na odgodu Jadranskog derbija

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 04. kolovoz 2018. 23:10

Zahvaljujući pobjedi u Sofiji (2:3), Hajduk će u 3. kolu kvalifikacija Europske lige ukrstiti koplja s FSCB-om (bivša Steaua), a zahvaljujući plasmanu (2) u lanjskom prvenstvu, Rijeka će u istoj fazi natjecanja odmjeriti snage s norveškim Sarpsborgom koji je bio bolji od švicarskog St. Gallena slijedom gola u gostima (2:2). Splićani prvu utakmicu igraju na Poljudu 9. kolovoza dok Riječani istog dana gostuju na sjeveru Europe, a tri dana kasnije na Rujevici je derbi dvaju ljutih rivala s početkom u 21 sat.

Slijedom navedenog, Bijeli i Bili promptno su Hrvatskom nogometnom savezu dostavili suglasni prijedlog za odgodom spomenute međusobne utakmice iz razloga što bolje pripreme za predstojeća europska iskušenja.

Očito su FSCB i Sarpsborg prioriteti u planovima obje svlačionice, a k tome, pozitivna je činjenica što su se Rijeka i Hajduk uspjeli o nečemu dogovoriti, pa makar to bio prijedlog za odgodu Jadranskog derbija.

Međutim, sve je ostalo samo na - papiru. Natjecateljska komisija HNS-a na čijem je čelu Ante Vučemilović podigla je rampu te kazala da će se susret igrati u predviđenom terminu! Zašto?

Procijenili su u Zagrebu da riječko-splitska stajališta “ne drže vodu” te da se za Europsku ligu mogu sasvim dobro pripremiti i s derbijem u kalendaru. Ukratko, HNS drži da razlozi iznijeti u prijedlogu nisu opravdani za odgodu.

Ipak, do te nedjelje ima još osam dana, možda će pregovori smekšati stav vodstva prvenstva...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 03:16