Nihad Mujakić i Darko Todorović
 DUJE KLARIC/CROPIX
VELIKI INTERVJU ZA SN

‘Rijeka igra najbolji nogomet u Hrvatskoj!‘ Najbolji igrač Hajduka poslao zanimljivu poruku uoči derbija

Posuđeni bek Salzburga u bijelome dresu, u posljednje je dvije utakmice bio najbolji igrač Splićana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. veljača 2021. 21:16

U dvije posljednje utakmice Darko Todorović doživio je veliku transformaciju.Podigao je razinu izvedbe, u oba susreta bio je najbolji pojedinac među Bijelima. Protiv Istre je priredio jedini pogodak (Umut), a u porazu od Osijeka bio je gotovo jedina svjetla točka u hajdučkim redovima. Ali, svjestan je i Todorović da momčad ne živi od pojedinačnog bljeska...


- Mijenjao bih svoju igre za šest bodova - kaže 23-godišnji desni bek Bijelih.

Šest zaredom

Od igrača s klupe premetnuo se Todorović u standardnog igrača prve postave ovog proljeća. Jer, prvu je polusezonu uglavnom proveo na klupi, devet je utakmica zaredom počinjao iz statusa pričuve, tek dvaput u tom razdoblju ušao u igru. Seriju utakmica počeo je kod Primorca u dvoboju s Goricom i zatim kod Tramezzanija nije propustio nijednu startnu postavu. Nanizao je šest utakmica u ulozi prvotimca.
- Dolaskom novog trenera dobio sam više samopouzdanja, trebalo mi je vremena da se prilagodim na novu momčad, ligu, na nove uvjete. Suigrači su mi dosta pomogli u toj adaptaciji.

image
Cropix

Nisam gubio nadu

Jeste li bili razočarani što niste igrali prošle jeseni? Ipak ste došli u Hajduk na posudbu iz Salzburga.
- Kada igrač ne igra, postoji u nekom trenutku nezadovoljstvo, što je i logično. Svatko od nas želi igrati. Međutim, kroz svaki trening sam se pokušao nametnuti i radovao ako uđem u igru 10 ili 20 minuta. Kao što sam se radovao svakoj pobjedi moje momčadi, bez obzira jesam li igrao ili ne. Nikada nisam gubio nadu da ću pokazati kako zaslužujem mjesto u najboljih 11.


Koliko su vam pomogle igre u reprezentaciji BiH prošle jeseni, te poruka sportskog direktora Nikoličiusa koji je upravo vas apostrofirao kao igrača koji nije dobio priliku u kontinuitetu?
- Uvijek takve poruke podižu samopouzdanje, zato sam i zahvalan sportskom direktoru i treneru na ukazanoj prilici u drugom dijelu sezone. Lakše je igrati kada znaš da klub stoji iza tebe.


Jeste li posudbom u Hajduku napredovali, želite li ostati i dalje u Hajduku nakon isteka posudbe ovog ljeta?
- Stanje na tablici nikome ne ide u prilog, to je jasno. Ali, u Salzburgu znaju da sam došao u veliki klub, pa nitko i nije očekivao da moram igrati svaku utakmicu. U velikom klubu kao što je Hajduk uvijek se može dogoditi da ne igraš. Hoću li ostati u Hajduku puno će ovisiti o utakmicama do kraja sezone. Želio bih da se suradnja nastavi, ali vidjet ćemo kako će se rasplesti situacija.

Dobro je uzeti i bod

Hajduk je peti u HNL-u, ali stalno je prisutan dojam da je momčad po imenima bolja od rezultata koji se ostvaruje na terenu.
- Moram biti iskren, trenutno nema nijedan problem koji bi se mogao odraziti na terenu. Svaki dan radimo analize, treniramo normalno. Činjenica je da u nekim utakmicama nismo imali ni sreće, primili bi eurogol u ravnopravnom dvoboju, koji bi potom otišao u pogrešnom smjeru. Svjestan sam i ja da rezultati nisu na nivou očekivanja.


Puno se priča o pritisku koji sputava igrače Hajduka u ostvarivanju rezultata, ali kako objasniti pritisak kada nema ni navijača na tribinama?
- Prije dolaska u Hajduk znao sam da mora postojati pritisak jer Hajduk ima jednu od najboljih navijačkih skupina u Europi. Ali, taj pritisak mi je bio dodatna motivacija. Volio bih da su navijači na svakoj utakmici, vjerujem da bi to i za kompletnu momčad bio pozitivan poticaj.

image
Cropix


Sutra u Rijeci ponovno neće biti navijača, ali unatoč tome očekuje se zanimljiva utakmica. Kako ste doživjeli Rijeku u dosadašnjem dijelu prvenstva?
- Rijeka igra najbolji nogomet u ligi, a mi nismo u zadnjim utakmicama prikazali dobre igre. Nismo uzeli ni bodova koliko smo se nadali. Ali, bez obzira na kvalitetu Rijeke, znam da će svaki igrač koji izađe na travnjak pružiti maksimum.


Trener Paolo Tramezzani često govori kako Hajduk igra bolje protiv momčadi iz vrha, protiv ekipa koje se ne brane, a kvalitetom pružaju motivaciju za momčad Bijelih. Kakvu Rijeku očekujete sutra na Rujevici?
- Svi znamo kako Rijeka igra. Spremni smo za njihov presing, ali na druge taktičke detalje. Činjenica je da lakše igramo protiv momčad iz gornjeg dijela poretka, odigrali smo i u Osijeku korektnu utakmicu do trenutka kada smo ostali s igračem manje.


Ima li Hajduk snage preskočiti tu stepenicu, materijalizirati solidnu igru protiv jakih suparnika s pozitivnim rezultatom?
- Ako ne možemo pobijediti, uvijek je dobro uzeti i bod. Završnica nam je najveći problem, nadam se da ćemo i mi imati sreće i postići neki eurogol koji bi drukčije usmjerio utakmicu.


Todorović je u Hajduku desni bek, ali u karijeri je ranije znao igrati i lijevog beka, te krilo.
- Najdraži bek mi je Marcelo, njega uživam gledati. Kako se bori, kakvu tehniku ima.


U Splitu je od kolovoza prošle godine, ali grad još nije potpuno upoznao.
- Nisam uspio puno upoznati Split, tek sam čuo sve najbolje. Ali, ono što sam vidio mi se jako dopalo. Ne znam kako će se moj život odvijeti, ali ako ostavim dobar, želio bih živjeti u Splitu.

TODOROVIĆEV CV

Datum rođenja:
1. svibnja 1997.
Mjesto rođenja:
Bijeljina
Pozicija u momčadi:
desni bek
Karijera: Sloboda Tuzla (do 2018.), Salzburg (2018./2019.), Kiel (2019./2020. - posudba), Hajduk (2020./21. - posudba)
Ove sezone:
11 HNL (8 starter, 3 sa klupe, 2 asistencije), 1 Europa (1 starter), ukupno 844 minute.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 09:19