MATIJA DJANJESIC/CROPIX
BROJKE POTVRĐUJU

Rijeka ima jedan veliki problem! Mora ga se pod hitno riješiti, inače neće moći pratiti utrku za prvaka

Bila je to u subotu najgora igra otkako je Goran Tomić na klupi kluba s Rujevice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. prosinac 2021. 08:55

Rijeka je profućkala dominantnu poziciju koju je uoči završnice imala za osvajanje neformalne jesenske titule, šaptom je pala od Gorice u blijedom izdanju bez odlučnosti, hrabrosti i energije, u najgoroj igri otkako je Goran Tomić trener. Josip Drmić "oteo" je jednom loptu i smanjio rezultat te ih tako rezultatski držao na životu do kraja, ali taj finiš dodatno je pokazao nemoć. Imali su jedan udarac u okvir gola, četiri ukupno, a Gorica sedam unutar okvira, 22 sve zajedno.... To što su igrali dvije srijede zaredom uzelo je dio snage, ali što bi bilo s Rijekom da je imala europsku jesen? U profesionalnom nogometu nema opravdanja da momčad u krucijalnoj utakmici za "prvaka polusezone" djeluje kao probušena lopta.

U Rijekinom habitisu veliki je problem - domaći teren. Na gostovanjima je u devet utakmica osvojila 20 bodova, to je 74 posto, ali kod kuće je dobila samo pet od deset dvoboja i skupila tek 57 posto bodova. S takvim učinkom na Rujevici fantastično stoji na tablici, još uvijek na prvom mjestu, međutim Rijeka koja u svojem dvorištu dobiva tek svaki drugi dvoboj neće moći pratiti utrku za prvaka. Za šampionske ambicije morat će imati čvrstu uporište. Međutim, nakon skromnog derbija s Osijekom, protiv Gorice nije odigrala baš ništa. Ne samo nakon 33. minute i isključenja Ampema nego niti dotad. Gorica je dominirala od prve sekunde. Od zadnjih šest domaćih utakmica dobili su samo jednu.

Zašto je Rijeka ranijva i neuvjerljiva na Rujevici? Koliko je god zabila najviše pogodaka i ima nisku opasnih špica, Tomićev je nogomet u svojoj srži kontraški, okomit i jednostavan. Usto i prilično defenzivno oprezan, pa je čak i s Goricom zaigrao s trojicom stopera, u jednom času - četvoricom. Takav način bolje "klapa" vani, dok kao domaćin morate preuzeti više rizika i ponuditi kvalitetniju kreaciju. Toga je kod Rijeke bilo samo ponekad, a nerijetko nije. Nema pravu igru za Rujevicu, iskazuje nesigurnost, katkad i strah, to protivnici osjete i koriste. Želi li ostati u utrci za prvaka tako se mora i ponašati, kao gazda u svojoj kući. To hitno mora popraviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:47