NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
DISCIPLINSKE MJERE

Rijeka kažnjena sa 10.000 kuna zbog vrijeđanja sudaca na derbiju s Dinamom, stigla i nova kazna za Hajduk

Pomoćni trener Rijeke kažnjen je s tisuću kuna i tri utakmice zabrane obavljanja funkcije
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. listopad 2021. 16:23

U srijedu je Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, odlučio o kaznama pojedincima i klubovima za utakmice 12. kola. Na derbiju Rijeka – Dinamo, riječka navijačka skupina Armada tijekom utakmice je skandirala sucima „Cigani, cigani” i zbog tog uvredljivog i diskriminatornog skandiranja, Rijeka je kažnjena s 10.000 kuna. Nadalje, pomoćni trener Rijeke, Danko Matrljan, kažnjen je s tisuću kuna i tri utakmice zabrane obavljanja funkcije, zbog isključenja s dodatne klupe nakon što je ušao u teren, te psovao i vrijeđao suce tijekom utakmice Rijeka – Dinamo.


Hajduk je također kažnjen s 10.000 kuna, jer su njegovi navijači na utakmici Šibenik – Hajduk u nekoliko navrata koristili pirotehnička sredstva. U izvješću delegata utakmice navodi se da su zapalili ukupno 13 baklji i jednu bljeskalicu, sva je upotrebljena pirotehnika izgorjela na tribini.


Šibenik je, pak, kao organizator utakmice kažnjen s 5000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava tijekom dvoboja, dodajmo da su navijači Šibenika zapalili tri dimne kutije, koje su također izgorjele na tribini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:43