NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
DISCIPLINSKE MJERE

Rijeka kažnjena sa 10.000 kuna zbog vrijeđanja sudaca na derbiju s Dinamom, stigla i nova kazna za Hajduk

Pomoćni trener Rijeke kažnjen je s tisuću kuna i tri utakmice zabrane obavljanja funkcije
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. listopad 2021. 16:23

U srijedu je Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, odlučio o kaznama pojedincima i klubovima za utakmice 12. kola. Na derbiju Rijeka – Dinamo, riječka navijačka skupina Armada tijekom utakmice je skandirala sucima „Cigani, cigani” i zbog tog uvredljivog i diskriminatornog skandiranja, Rijeka je kažnjena s 10.000 kuna. Nadalje, pomoćni trener Rijeke, Danko Matrljan, kažnjen je s tisuću kuna i tri utakmice zabrane obavljanja funkcije, zbog isključenja s dodatne klupe nakon što je ušao u teren, te psovao i vrijeđao suce tijekom utakmice Rijeka – Dinamo.


Hajduk je također kažnjen s 10.000 kuna, jer su njegovi navijači na utakmici Šibenik – Hajduk u nekoliko navrata koristili pirotehnička sredstva. U izvješću delegata utakmice navodi se da su zapalili ukupno 13 baklji i jednu bljeskalicu, sva je upotrebljena pirotehnika izgorjela na tribini.


Šibenik je, pak, kao organizator utakmice kažnjen s 5000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava tijekom dvoboja, dodajmo da su navijači Šibenika zapalili tri dimne kutije, koje su također izgorjele na tribini.

Linker
11. kolovoz 2022 10:21