Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
REMI PROTIV SLOVAČKOG

Rijeka na Čehe izašla uspavana pa proigrala, zabio i prvi topnik HNL-a. Ekipom i dalje kola virus...

Na Murićev centaršut Drmić je glavom zabio za konačan rezultat posljednje pripremne utakmice u Umagu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. siječanj 2022. 18:32

Rijeka je golom prvog strijelca Lige Josipa Drmića odigrala neodlučeno u Umagu na kraju istarskog dijela priprema, protiv češkog prvoligaša Slovacko (1:1). Igralo se na terenima Stella Maris. Odmah nakon susreta vratili su se u Primorje te će doma odraditi finiš priprema pred gostovanje kod Dinama u Maksimiru 30. siječnja.

Trener Goran Tomić, koji je, barem većim dijelom, riješio svoje zdravstvene probleme s virusnom infekcijom, poslao je na teren jaku, skoro prvu ekipu uz neke preinake, po hladnom vremenu i vjetru. Iako čovjek ne bi pomislio da su to uvjeti za "popodnevnu sijestu", Bijeli kao da su izašli na teren pospani, premda nisu ni ručali te se u prvih 15-20 minuta "plesala češka polka".

Već u šestoj minuti Slovacko je stekao prednost. Brza akcija je krenula s lijeve strane. Nakon prebrojavanja na 18 metara našao se Havlik koji je pogodio za 0:1.

Kako Riječani nisu nalazili igru, Slovacko je dobru priliku imalo i u 18. minuti, slobodan udarac na osamnaest metara. Udarac Havlika završio je u živom zidu, pokušaj Šinka nakon odbijanca otišao je pored gola.

Rijeka je prvi put opasnije prijetila tek nakon toga, Robert Murić je dvaput zavrnuo pred gol, ali tamo nije bilo prave opasnosti. Međutim, to je bila sirena za buđenje, Rijeka je počela nešto činiti, iako su izrađene šanse izostale. U 24. minuti Selahi je presjekao dodavanje, ubacio pred vrata, Vukčević je dao od tamo povratni pas, ali Drmić nije kvalitetno šutirao, njegov nedorađen udarac odbio je od Vučkića i stigao do naručja vratara češke momčadi.

Rijeka je najbolju priliku u prvom dijelu imala u 37. minuti. Vučkić je gurnuo loptu u trk za Pavičića koji je izbio sam, ali udarac je otišao pored gola. Slovačko je brzo nakon toga moglo do drugog gola. Bila je to još jedna smislena akcija češke momčadi te udarac Reinberka koji je od bloka završio u korneru. Nakon ubačaja Šimko je iz voleja zatresao vratnicu.

Tomić u stanci nije dao šansu kompletno drugoj ekipu, napravi je to tek u 67. minuti. Do tada su Bijeli poravnali. U 54. minuti Lepinjica je lijepo iznio loptu i proigrao Brauta na desnoj strani, ali ubačaj je zapeo u bloku. No, iz kornera Robert Murić je zavrijedio novo tapšanje po ramenu. Na njegov centaršut ljevicom u petercu je skočio Josip Drmić i glavom zabio za 1:1.

Ubrzo, u sljedećem napadu, nakon novog ubačaja, uslijedila je gužva pred golom Slovackog, ali lopta nije ušla u gol. Rijeka je tada bila bolja, međutim malo se toga konkretnoga događalo na terenu koji je bio težak za igru. Dosta trke i borbe, ne i pravih poteza. U 66. minuti Bušnja je sjajno proigrao Abassa, ali pokušaj ubačaja prošao je pored gola. Nakon revije zamjena razina opasnosti pred vratima dodatno je pala, osim jednog udarca Obregona kraj vratnice u 87. minuti.

Goranu Tomiću nije bilo lako, virus se zavukao u njegovu ekipu, radilo se kako se moglo, a ostalo mu je tjedan dana do nastavka sezone. Kako je prijelazni rok u tijeku pitanja su i oko kadra koji će igrati za Bijele nakon 15. veljače i zaključenja mercata. Zato se živi dan po dan...

RIJEKA - SLOVAČKO 1:1

UMAG Igralište SC Stella Maris. Sudac: Mateo Čalić (Marčana).

STRIJELCI: 0:1 - Havlik (6), 1:1 - Drmić (55)

RIJEKA: Labrović - Čestić (od 80. Dujmović), Velkovski (od 67. Galović), Krešić (od 80. Merkulov) - Braut (od 67. Bušnja), Pavičić (od 46. Lepinjica), Selahi (od 67. Liber), Vukčević (od 67. Ampem) - Murić (od 67. Abass), Vučkić (od 67. Vuk) - Drmić (od 67. Obregon). TRENER: Goran Tomić.

SLOVACKO: Fryštak - Šimko, Kadlec, Reinberk, Kalabiška - Holzer, Sadilek, Havlik, Kohut - Jurečka, Šašunka. (još su igrali: Nguyen, Hofmann, Juroška, Vecheta, Aldin, Petržela, Divišek, Cicilia, Kudela, Tomič, Daniček, Merdović, Borek). TRENER: Martin Svedik.

Rijeka je završila pripreme u Umagu neodlučenim rezultatom sa češkom ekipom Slovacko (1:1), trener Goran Tomić je prokomentirao:

- U utakmicu smo ušli jako loše, uspavano, ali osim početnih petnaest minuta odigrali smo vrlo dobro. Pokazali smo igru koju bih htio da igramo, s dosta ritma, pritiska i agresije. Uvjeti su bili izuzetno teško, za razliku od terena u HNL-u a i puhao je jak vjetar, no većinom susreta smo dobro izgledali. Znatno bolje nego na startu.

Bijeli s Kvarnera odigrali su u Umagu četiri utakmice, kakva je ukupna ocjena?

- Sve ide po planu, osim viroza koje su na izbacile iz kolosijeka. Međutim, sve je u redu. Do početka nastavka sezone odigrat ćemo još jedan susret. Igrači će dobiti dva dana odmora, a potom kreće priprema za Dinamo, prvog suparnika za bodove 30. siječnja. Radit ćemo taktičke finese. Igrači koji su propustili neke treninge imat će dodatne, ali sve ide po planu.

Bijeli su u Umagu prvo izgubili od Domžala 3:2, potom su svladali Bravo 3:0 i Goricu 4:0, a nakon tri slovenska kluba igrali su s Česima 1:1. Ostaje im u srijedu na Rujevici ugostiti Triglav iz Kranja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:15