Predstavljanje pojačanja u Rijeci
 NK RIJEKA
DEVETI RUS U PRVOJ HNL

Rijeka predstavila novo pojačanje! Nikad nije zabio gol, a na Rujevicu stigao nakon 8 mjeseci bez nastupa

Rijekin trener Goran Tomić danas je na raspolaganje dobio novog lijevog beka...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. srpanj 2021. 20:51

Iz ruskog Rubina iz Kazanja stigao je 27-godišnji Mihail Viktorovič Merkulov. Iz Rijeke kažu bez odštete, što je potvrdio i Transfermarkt, iako je prvotno upisao visinu transfera od 500.000 eura. U svakom slučaju, odradio je liječnički pregled i potpisao dvogodišnji ugovor.

- Pokazali su mi stadion i cijeli kompleks na Rujevici i sve izgleda super - kaže Merkulov i dodaje:

- Znam da Rijeku čekaju važne utakmice u prvenstvu i Konferencijskoj ligi i radit ću naporno da postanem dio momčadi i dam svoj doprinos.

U elitnom ruskom nogometnom rangu odradio je 95 dvoboja igrajući za Ural i Rubin, a zanimljivo je da još čeka svoj prvi pogodak u službenim natjecateljskim utakmicama u svojoj seniorskoj karijeri.

- Na početku će možda biti malo teže zbog jezične barijere u komunikaciji, ali napravit ću sve da što prije počnem učiti jezik da mogu što bolje komunicirati sa suigračima. Svi razumijemo jezik nogometa koji je univerzalan i ujedinjuje milijune ljude u svijetu. Ipak, ako naučim hrvatski sigurno će mi pomoći da se što prije adaptiram i lakše prilagodim - kaže Merkulov, koji, naravno, dobro poznaje hrvatski nogomet...

- Kao i većina ljudi, poznajem jako dobro hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je u Rusiji stigla do finala i bila je jako uspješna u svojim nastupima u prošlosti. Hrvatska i sada ima niz kvalitetnih mladih igrača i vjerujem da će ponovo biti uspješna kao u Rusiji. Što se tiče hrvatskog prvenstva, ovo će biti prilika da dobro upoznam sve klubove.

Iza Merkulova su turbulentna vremena. U proljetnom dijelu sezone 2019./20. Ural ga je zamrznuo na klupi jer nije htio produljiti ugovor pa je nakon polugodišnje pauze bez nastupa prešao u Rubin kao slobodni igrač. Prošle sezone krenuo je kao standardni prvotimac u dresu Rubina, ali potom se ozlijedio i ostao bez tog statusa. Posljednju utakmicu u dresu kluba iz Kazanja odigrao je još 5. prosinca 2020. Prošlo je od tada skoro osam mjeseci.

- Nakon što je stigla ponuda Rijeke, razgovarao sam s kapetanom Rubina Filipom Uremovićem, Silvijem Begićem i Darkom Jevtićem koji dobro poznaju hrvatsku ligu. Rekli su mi jako lijepe stvari o Hrvatskoj, prvenstvu i navijačima. I zato nije bilo razloga da ne dođem u Rijeku - zaključio je Merkulov.

Uskoro bi, dakle, trebao postati deveti Rus s nastupom u Prvoj HNL, a na njegovoj poziciji lijevog beka Rijeka ima Andriju Vukčevića (24) i Roka Jurišića (19).

Tko je Mihail Merkulov

- rođen je 26. siječnja 1994. u Kamišinu
- 179 centimetara visok, 70 kilograma težak lijevi bek
- igrao je za klubove Rotor Volgograd (2011.-2015.; 13 utakmica, 0 golova), Energija Volžskij (2012.-2013.; 11 utakmica, 0 golova), MITOS Novočerkask (2014.-2015.; 10 utakmica, 0 golova), Bajkal Irkutsk (2015.-2016.; 15 utakmica, 0 golova), Ural Jekaterinburg (2016.-2020.; 98 utakmica, 0 golova), Rubin Kazanj (2020.-2021.; 9 utakmica, 0 golova)
- nastupao za Rusiju U-19 i U-21
- vrijednost na TM mu je 900.000 eura, najveća vrijednost bila mu je 1,8 milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 18:26