Matjaž Kek
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PRESICA UOČI DERBIJA

RIJEKA U PROBLEMIMA UOČI MAKSIMIRA, ALI KEK NE ŽELI KUKATI 'Čeka nas težak zadatak. Dinamo je druga momčad u odnosu na onu koju smo pobijedili'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 16:28

Od gostovanja na Maksimiru 21. veljače "bijeli“ ne znaju za poraz. Momčad Matjaža Keka odigrala je od tada 52 službene utakmice i nastavak tog pozitivnog niza glavna je preokupacija uoči današnjeg derbija. No, za razliku od prijašnjih sezona Riječani ne dolazi pognute glave mislima okrenutim prema vlastitom golu. Rijeka je vodeća momčad prvenstva i pobjedom na Maksimiru prednost pred Dinamom narasla bi na velikih 9 bodova.

- Pred nama je utakmica velikog uloga, ali ne i odlučujuća. Tek smo na pola prvenstvenog puta i ovo je samo jedan od četiri ovogodišnja ogleda s Dinamom, istaknuo je Kek dan uoči puta u Zagreb.

- Sigurno je da nas čeka težak zadatak. Dinamo je protiv Osijeka pokazao kvalitetu i nastavak te jedne uzlazne linije u igri. Posebno me se dojmio Ćorić i očito je Petev pohvatao konce, upoznao igrače i to je sada jedna druga momčad u odnosu na onu koju smo pobijedili na Rujevici - izjavio je Kek koji ima problema sa slaganjem momčadi.

Prvi vratar Prskalo zbog viroze je preskočio posljednje treninge, a već odavno iz sastava su otpali kažnjeni Andrijašević i ozlijeđeni Gavranović. Upitan je i Matei, ali za Keka nema razloga za kukanje.

Zagreb, 291116.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski nogometni kup, cetvrtina finala, susret izmedju Lokomotive i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Slavlje.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

- Moramo se okrenuti rješenjima koje imamo i pronaći način kako kompenzirati te izostanke. Utakmica s Lokomotivom osim rezultatskog donijela nam je i to zadovoljstvo da smo od igrača koji su dobili prigodu istrčati na teren dobili pozitivan učinak.

Trener "bijelih“ komentirao je i rotacije kojima je Petev ušao u Kup utakmicu s Interom.

– Dinamo ima i veći broj igrača na raspolaganju, ima i nešto drugačiji raspored od nas i u kontekstu većeg broja utakmica možda je to bio glavni motiv. Ali svaki trener ima svoj stil. I ja sam nekada puno rotirao i mijenjao sastav kada smo igrali u Europi, ali sada sam drugačijeg mišljenja. Nama je ulazak u polufinale Kupa bio jako važan, a istodobno bila je to i prigoda da uigramo sastav s nekolicinom igrača koji do sada nisu često imali prigodu započeti od prve minute. Mislim da smo u tome uspjeli i vjerujem da protiv Dinama možemo pružiti pravu partiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:13