Haris Vučkić mogao bi biti ključan igrač RIjeke u nastavku

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SLOVENSKI REPREZENTATIVAC

Rijeka u svojim redovima ima još jedno moćno oružje! ‘Kad mi trener ponudi šansu dat ću maksimum‘

‘Visoko smo, u borbi za najviša mjesta, vjerujem da možemo završiti na jako dobroj poziciji‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. siječanj 2022. 11:52

Haris Vučkić često je spominjan na startu priprema Rijeke za drugi dio sezone kao igrač koji ima klasu i mogao bi dati više od jednog pogotka i tri asistencije s koliko je pridonio rezultatima Bijelih u HNL-u.

"Zaželio sam se lopte i sad sam se vratio punom parom. Cijelo sam vrijeme bio u Rijeci jer rodila mi se treća kćer i zato sam praznike proveo kod kuće", kazao nam je Vučkić, kojemu smo čestitali na “hat-tricku”.

"Obiteljski sam čovjek, vrijeme provodim s djecom i suprugom, najsretniji sam kad odemo na šetnju u park."

Koliko je zadovoljan s prvim dijelom sezone i što očekuje dalje?

"Slažem se s ljudima koji govore da sam na trenutke pokazao kvalitetu, ali znam da mogu više. Moram još jače raditi, uloviti kontinuitet igara i utakmica, te se nadam da će biti bolje."

Već u startu je na ljeto kad je stigao bio u zaostatku što se tiče fizičke spreme…

"Nisam bio u najboljem stanju jer došao sam među zadnjima. Trebalo mi je vremena da uhvatim ritam, momčad je već bila odigrala pet-šest utakmica. Ne mogu kazati da sam sto posto zadovoljan s polusezonom, ali nije ni bilo loše."

Dat ću sve što mogu

Više se vidio potez nego što je pokazala statistika. Što u nastavku? Koliko golova i asistencija bi vas zadovoljilo?

"Ne volim o tome govoriti, dat ću sve što mogu, trenirati najbolje i rezultati na terenu će se vidjeti. Kad mi trener ponudi šansu dat ću maksimum, nadam se što većem broju golova i dodavanja za pogodak."

Što očekujete od Rijeke? Koji rezultat bi vas zadovoljio?

"U prvom dijelu smo pokazali da možemo, ali i da ne možemo kad nismo pravi. Nadam se da ćemo ući u nastavak još bolji i koncentriraniji. Visoko smo, u borbi za najviša mjesta, vjerujem da možemo završiti na jako dobroj poziciji."

Kojoj? Mislite da možete do titule? Kome dajete najveće šanse?

"Rano je govoriti. To se vidi tek u travnju. Ako nastavimo ovako s dobrim igrama bit će i pobjeda. Sa stilom koji smo demonstrirali i karakterom koji imamo sposobni smo biti u vrhu."

Slično je na press-konferenciji kazao i trener Goran Tomić, dok je za Kup bio konkretniji - želimo ga osvojiti! Zašto hrabrije najavljujete borbu za Rabuzinovo Sunce nego Ligu? Zato što u njemu nema Dinama? Ili zbog više trofeja koje je Rijeka uzela u Kupu, gdje se do pehara dođe s bitno manje utakmica?

"Prvenstvo je kao maraton, a u Kupu imamo dvije utakmice. Ukoliko dobijemo Osijek u polufinalu za finale - osvajači smo. Na duže staze je teže davati prognoze, dok je u Kupu jasnija situacija."

S kime se od suigrače najbolje razumijete?

"Sa svima. Klapa smo, dobra je atmosfera u klubu i ekipi. Pozitivna je konkurencija, što te tjera da još više treniraš. Najbliskiji sam s Lindonom Selahijem, zato što smo i u nizozemskom Twenteu igrali skupa. Dečki su “kul”, ne bih jednoga ili dvojicu izdvajao. Sad na pripremama će se u hotelu kemija još pojačati. Kad je takvo ozračje, svatko se bori za svakoga."

Igrali ste u jačim ligama i klubovima poput Newcastlea, Rangersa… Stigli ste iz Zaragoze na posudbu. Kako doživljavate Rijeku i HNL?

"Zadovoljan sam s Rijekom kao klubom, izvrsni su uvjeti za rad, briga za igrače uzorna, sve je u detalje posloženo i mogu dati najvišu ocjenu. Liga je kvalitetna, ima dosta talentiranih igrača, sve je pozitivno."

Rijeka bi vam mogla biti odskočna daska za povratak u najjača državna prvenstva?

"To je cilj. Svaki igrač ima želje i snove, moji su takvi. Iako, samo teren je mjerilo, treba igrati što više i bolje, tada će doći i transferi", podvukao je Vučkić.

Hrvatska je zasluženo otišla na Svjetsko prvenstvo

Izbornik Slovenije Matjaž Kek računa na vas?

- Zvao me za zadnju akciju, ali sam, na žalost, imao mali problem s aduktorom, pa sam se morao vratiti kući. Uvijek sam govorio da s ponosom igram za Sloveniju, uživam biti u reprezentaciji, nadam se novim pozivima…

U kvalifikacijama se Slovenija nije proslavila. Hrvatska je osvojila prvo mjesto i plasirala se u Katar.

- Hrvatska je zasluženo otišla na Svjetsko prvenstvo. Mi smo dobro počeli, pobijedili Hrvatsku u prvom susretu, a potom nam rezultati nisu išli na ruku. Nismo igrali loše, no to se nije vidjelo na tablici. Ostajemo pozitivni i vjerujemo da će biti bolje već u Ligi nacija ove godine.

U kojoj Slovenija igra u kategoriji B, a suparnici su Švedska, Norveška i Srbija.

VUČKIĆEVI KLUBOVI

Domžale (Slovenija)

5 odigranih utakmica

0 postignutih golova

Newcastle (Engleska)

19 odigranih utakmica

1 postignutI gol

Cardiff City (Wales)

5 odigranih utakmica

1 postignuti gol

Rotherham (Engleska)

26 odigranih utakmica

4 postignuta gola

Rangers FC (Škotska)

22 odigrane utakmice

9 postignutih golova

Wigan Athletic (Engleska)

17 odigranih utakmica

2 postignuta gola

Bradford City (Engleska)

14 odigranih utakmica

4 postignuta gola

Twente (Nizozemska)

48 odigranih utakmica

16 postignutih golova

Zaragoza (Španjolska)

19 odigranih utakmica

0 postignutih golova

Rijeka (Hrvatska)

18 odigranih utakmica

4 postignutih golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:48