MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ODIGRAO STRAŠNU UTAKMICU

Rijeka u svojim redovima ‘skriva‘ dragulja! Zabio četiri komada i poručio: ‘Pokazat ću koliko vrijedim‘

Ovo sjajno 21-godišnje krilo, najbolje je iskoristio revijalnu utakmicu kod Klane
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. rujan 2021. 18:23

Koji bi i bio rezultat na obljetnici 90 godina kluba nego - 9:0? Slavila je Rijeka kod Klane, ponosnog kluba koji je za rođendan dobio gostovanje momčadi Gorana Tomića, milosti nije bilo. Kako će je i biti, obično su takve utakmice prilika igračima iz drugog plana da se pokažu, da zaintrigiraju nečim posebnim.

Uzlazna putanja

A među tim “gladnim vukovima” ovaj put se istaknuo Matej Vuk. Zabio je četiri pogotka (dva je zabio Obregon, po jedan Vukčević, Mudražija i Escoval), najavio time da bi uskoro mogao dobiti i više prilika u prvoj momčadi.

- Prije svega, drago mi je što smo ovom utakmicom mogli uljepšati 90 godina kluba, a mi smo utakmicu shvatili maksimalno ozbiljno, odradili smo je na visokoj razini. Moja četiri gola? Za mene osobno to je bilo jako bitno, sretan sam zbog golova i igre. Protekli period za mene je bio malo teži, izbivao sam s terena zbog ozljede, ali sad sam ponovo spreman i ova utakmica mi je osobno jako dobro došla. Htio sam odigrati maksimalno i pokazati koliko mogu - kazao je presretni četverostruki strijelac Matej Vuk, koji u susretu na Klanu možda vidi i prekretnicu vlastite sezone.

- Ovih 90 minuta odlična mi je motivacija za dalje, na meni je sad da nastavim raditi i trenirati i čekam svoju priliku da pomognem momčadi i prvenstvu. Najvažnije je samo da me ozljede zaobiđu da mogu dati svoj maksimum.

Naravno, bila je to prijateljska utakmica i ne mora biti mjerilo bilo čega, međutim, ne bi bilo prvi put da su baš takve utakmice i pogoci “pogurali” nečiju karijeru uzlaznom putanjom. Je li i Vuk jedan od tih?

Inače, spomenimo i da je za Klanu branio Dino Raspor, golman koji je prošao sve Rijekine kategorije i bio dio prve momčadi, za njega je to također bio poseban događaj.

- Drago nam je da nam je Rijeka uveličala proslavu. U Rijeci sam prošao sve kategorije, bio sam i u Europskoj ligi, lijepe me uspomenu vežu za Rijeku. Imam i taj jedan nastup na gostovanju u Puli protiv Istre 1961 kad sam zamijenio na golu Velimira Radmana, a moram istaknuti da sam tad imao 18 godina. Rijeka je moj klub, uz Klanu naravno, i drago mi je da smo imali priliku odigrati ovu utakmicu - kazao je Raspor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:47