MATTHIAS HANGST
TRANSFER NA KVARNERU

Rijeka uskoro dobiva novog veznjaka! Pojačanje iz Njemačke korak do Rujevice, ali ima i jedna loša vijest

Riječani u subotu, trebao bi zaigrati i Andrijašević, zaključuju prvi ciklus od tri utakmice
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. kolovoz 2020. 10:06

Na Rujevici tvrde da je Adam Gnezda Čerin već na graničnom prijelazu - Rupa. Riječ je o 21-godišnjem veznom igraču, Slovencu, bivšem igraču Domžala, koji stiže na posudbu iz drugoligaškog bundesligaša Nürnberga. Rijeka i Nürnberg su sve dogovorili, Nijemci očekuju da će Čerin igrati kod Rožmana, dokazati da je kvaliteta za njihovu momčad. Nijemci su ga Domžalama platili 1,1 milijun eura, ali odigrao je samo pet utakmica... Rijeka je njegov izazov.

Zanimljivo je da ga je upravo Rožman, dok je bio trener Domžala, gurnuo u prvoligašku vatru s 18 godina. Jasno je da Rijekin trener dobro zna dobre i slabe strane igrača koji navodno igra dobro u oba pravca. Ima slične karakteristike riječkih veznih igrača Pavičića i Halilovića. Halilović, najbolji igrač Rijeke u završnici prošle sezone, napustio je utakmicu u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, prije kraja, zbog ozljede koljena. Magnetska i ostale pretrage pokazale su koliko će izbivati.

Loša vijest stigla je za trenera Rožmana iz medicinskog odjela. Halilović je ozlijedio unutarnji ligament koljena i morat će pauzirati oko tri mjeseca. Obojica, Halilović i Pavičić, spominju se u nekim kombinacijama - odlaska. Kao i Murić... Antonio Mirko Čolak je još na putu za Kijev. Razgovori s Dynamom su veoma složeni...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Halilović, Pavičić, Lepinjica i Lončar su Rijekini igrači sredine terena. Tu je i Iglesias, koji uglavnom grije klupu. Sada je u Kranjčevićevoj dobio osam minuta... Sigurno je da je Čolak na odlasku. Svi su igrači na prodaju, mnogi su otišli, ali nema ponuda koje bi zadovoljile klub i igrača...

Najveća dobit

Ako je Slovenac Čerin zagonetka, osim za trenera Rožmana, jamačno je ostanak Andrijaševića najveća dobit! Pojačanje. Franko može igrati svoje mjesto, iza napadača, ali i lažnu devetku, zavisno o kompoziciji momčadi. S Rujevice su zasad otišli Gorgon, u poljski Pogon Szczecin, Josip Mitrović je nakon posudbe Interu otišao u Goricu, ugovor je raskinuo Mario Pavelić koji je bio na posudbi u Admiri... Neizvjesna je sudbina vratara Nevistića, on je bogatstvo Rijeke, ali i Petra Mamića, koji je - višak... Obojica su prošle sezone bili u dresu Varaždina.


Riječani u subotu, trebao bi zaigrati i Andrijašević, zaključuju prvi ciklus od tri utakmice, ugošćuju Istru 1961, prije reprezentativne pauze. Nakon dvotjednog odmora, odnosno ozbiljnog rada, čeka ih pakleni rujan. Gostovanje kod Osijeka, domaća utakmica s Hajdukom i posjet Maksimiru, odnosno susret s Dinamom. Trenutak istine nakon razočaravajućih predstava na startu sezone sa Šibenikom i Lokomotivom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:52