Roni Brmalj / CROPIX / CROPIX
REPLIKA S RUJEVICE

RIJEKIN AS POKLOPIO BIVŠEG SUIGRAČA, DANAS ČLANA NAJLJUĆEG KONKURENTA 'Možda iz njega progovara ljubomora što nije ovdje'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 10:13

Nakon utakmice protiv Cibalije pomislili smo da je reprezentativna stanka “ugasila“ Stefana Ristovskog. Igrač koji je prema bodovima u konkurenciji za Žutu majicu Sportskih novosti do tada bio vodeći, primat je prepustio Anti Ćoriću, ali daleko od toga da je nestao.

I sam je priznao da protiv Cibalije to nije bio onaj Ristovski na kakvog su naučili navijači Rijeke, ali je zato utakmica koju je odigrao protiv Lokomotive sasvim sigurno umirila pristalice Bijelih u kontekstu nadolazećeg ogleda protiv Dinama.

Osim što je bio među najboljima i riječkoj momčadi, Ristovski je napokon skinuo i satisfakciju prvijenca u dresu Rijeke. Njegov dolazak u završnicu nije nikakva novost, ali kada ne bi asistirao, njegove su lopte odsjedale na gredama i vratnicama, a jednu koja je prije Kranjčevićeve završila u mreži suci su poništili.

Pritisak na Dinamu

Je li veći pritisak na vama jer Dinamo pobjedom može doći na tri boda zaostatka ili suparniku jer im Rijeka pobjedom može otići na plus devet?

- Svaki derbi ima svoju težinu, neovisno o broju bodova. Još nisam doživio da izgubiš takvu utakmicu pa da se to tretira kao da se ništa nije dogodilo. Zbog bodovne razlike možda je na Dinamu veći pritisak, ali nimalo se ne zavaravamo da će nam zbog toga biti lakše.

Biste li se zadovoljili bodom, budući da nemate dva ponajbolja igrača?

- Glupo je unaprijed govoriti o tome što bi te zadovoljilo i osobno ne volim razmišljati o tome. Svi znamo zbog čega igramo nogomet, nama je cilj napasti suparnika, ostati čvrst u obrani i koliko dobro to odradimo toliko ćemo biti bliže dobrom rezultatu - kaže Stefan Ristovski.

Zagreb, 291116.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski nogometni kup, cetvrtina finala, susret izmedju Lokomotive i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Slavlje Stefan Ristovski.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

-------------------------------------------------------------------------------

Što kažete na izjavu vašeg bivšeg suigrača Marka Leškovića koji kaže da će sve ovisiti o Dinamu, da Rijeka nema šanse ako Modri budu pravi?

- Možda iz Leškovića više progovara ljubomora što nije ovdje, mislim da nije bio realan kada je to izjavio - dodao je Ristovski.

Lešković
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:10