AMPEM ZA RIJEKU - 7 dvoboja/2 gola/1 asist
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PRINCE JE STIGAO

Rijekina senzacija s Rujevice pred najteži ispit: ‘Tri su igrača koje pratim - Messi, Hazard i Neymar!‘

‘Obregona znam iz vremena kad smo zajedno nastupali u mladoj reprezentaciji Gane...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. kolovoz 2021. 08:57

Prince Obeng Ampem bio je jedan od glavnih igrača Rijeke u rušenju Hiberniana. Atraktivan, prodoran, opasan, asistent Pavičiću za prvi gol... Je li rezultat 4:1 realan, pitali smo ga?
- Mislim da je objektivan pokazatelj ove uzvratne utakmice, tih 90 minuta, nakon svega što smo prikazali na terenu. Stvorili smo jako puno dobrih prilika, igrali smo vrlo dobro... Zadovoljni smo kako smo odigrali, bila je to važna pobjeda za nas, za klub i za navijače, te daljnji nastavak puta u Europi - kazao je Ampem, kod kojeg smo provjerili da ne bude dvojbe. Prince mu je, dakle, ime, Obeng srednje ime, a Ampem prezime.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


Nakon prvog ogleda neki su se vaši suigrači žalili da su ih suparnici iz Hiberniana pretukli. Kako je bilo na Rujevici?
- Hibernian je ekipa koja igra fizički čvrsto, znali smo to i uoči prve utakmice, ali možda nas je to malo iznenadilo i trebalo se prilagoditi takvom stilu igre. Dobro smo se spremili za uzvratni susret, mentalno smo bili jaki. Jednostavno je bilo lakše na domaćem terenu, bili smo brzi, okomiti i na kraju prilično učinkoviti.

Nije bilo straha

Jeste li se kod izjednačenja na 1:1 uplašili za konačan rezultat?
- Znao sam i vjerovao sam da ćemo proći, ali isto tako da neće biti lako. Nije bilo straha niti u tom trenutku. Hibernian je igrao jako dobro u jednom razdoblju, ali igrali smo pred svojom publikom i imali dovoljno samopouzdanja. Crveni karton je usmjerio utakmicu i olakšao nam posao, ali mislim da smo prikazanom igrom zaslužili prolaz nakon dva susreta.


U Rijeci vam je očito odlično kad ste u tako dobroj formi.
- U Rijeci mi je odlično, dobro sam se prilagodio, nemam što drugo dodati na tu tvrdnju. Osjećam se izvrsno, kao kod kuće, i to se vidi na terenu.


Možete li usporediti Šibenik i Rijeku i kako vam ide hrvatski jezik?
- Očekivanja u Rijeci su ipak u određenoj mjeri veća kada su u pitanju rezultati. Uspješno smo otvorili sezonu u prvenstvu, dobro smo igrali u Europi, imamo kvalitetnu ekipu i vjerujemo da će biti još dobrih rezultata. Što se tiče privatnog života, Rijeka je jako lijep grad, ljudi su vrlo srdačni i susretljivi. Kad me prepoznaju u gradu, prema načinu razgovora i odnosa prema meni, navijači su stvarno sjajni i jako se ugodno osjećam. Uživao sam i za vrijeme dok sam bio u Šibeniku, to je također prekrasan grad i sve u svemu mogu reći da mi je proteklih tri i pol godine u Hrvatskoj jako lijepo. Hrvatski jezik? Razumijem nešto, trudim se, učim (smijeh)... Ipak, jedan od razloga zašto ga nisam više svladao je u činjenici da su svi susretljivi i pričaju engleski jezik i onda je, naravno, tako lakše komunicirati. S druge strane, zato mi možda malo slabije ide učenje hrvatskog jezika.


Je li vam draže igrati u napadu ili ovako, kao ovaj put, povučenije na lijevoj strani?
- Mogu reći da se bolje osjećam na krilu, tu se najbolje snalazim. Imam možda više prilike pokazati neke kvalitete koje posjedujem. Protiv Hiberniana je to funkcioniralo, ali spreman sam dati svoj maksimum i igrati na kojoj god poziciji.


Što biste rekli da vam je najveća igračka vrlina i jeste li imali uzora?
- Volim driblati, tu je brzina koju prirodno imam, volim ići jedan na jedan, otvarati prostor... Pokušavam uvijek unijeti dodatnu energiju u napad i cijelu ekipu, podignuti razinu igre i dati svoj doprinos u utakmici. Uzori? Imam tri igrača koje pratim: Messi, Hazard i Neymar!


Jeste li se od prije poznavali s Issahom Abassom i jeste li vas dvojica Ganaca najveća snaga Rijeke? Nije bilo Drmića, ali dobro ste “razdrmali” Škote potvrđujući kvalitetu riječkog napada. U kojem su i Obregon, i Murić...
- Znali smo se iz vremena kad smo zajedno nastupali u mladoj reprezentaciji Gane. Nismo bili u kontaktu prije njegovog dolaska u Rijeku. I jedan i drugi igramo odlično, ali prije svega pobjeđujemo kao ekipa i mislim da svi igrači daju svoj doprinos.

Golema razlika

Koliko vam znači podrška navijača?
- Jako puno. Atmosfera je bila sjajna, vidio sam poslije da je bilo četiri tisuće ljudi. Golema je razlika kada igraš pred praznim tribinama ili kad čuješ navijače kako stalno viču, daju podršku i guraju te prema naprijed. To je vrlo bitan faktor, prije svega na mentalnom planu i puno je lakše igrati, prebroditi uspone i padove koji se događaju kroz utakmicu.


Kakve šanse protiv PAOK-a?
- Očekujem tešku utakmicu. Nisam igrao protiv njih i prije svega moramo ih dobro analizirati. Mislim da imamo jaku ekipu i da će biti dobra borba. Vjerujem da ova momčad može puno i da ćemo biti ravnopravan suparnik. Nikoga ne podcjenjujemo, svi imaju naš respekt, ali moramo i mi vjerovati u sebe.


Što očekujete od derbija HNL-a s Osijekom?
- Još jedan jako težak ispit. Vjerujemo da možemo pobijediti u svakoj utakmici, ali znamo da je Osijek vrlo snažna ekipa, što je već pokazao ove sezone, uz sve to igramo na gostujućem terenu. I mi i Osijek igrali smo u četvrtak, tako da s te strane možda nitko nema prednost. Mogu reći da kao i uvijek idemo maksimalno...

550
tisuća eura vrijednost je danas Ampema prema TM-u
23
godine ima ganski krilni nogometaš rođen u Sunyani

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 16:09